Struja, televizor i šporet za najstarijeg Zrenjaninca

Izvor: RTS, 05.Dec.2019, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Struja, televizor i šporet za najstarijeg Zrenjaninca

Najstariji Zrenjaninac Tomo Čolić i njegova supruga, zahvaljujući humanitarnoj akciji koju su pokrenuli novinari i sportisti, posle dužeg vremena dobiće struju, šporet, televizor i neophodne namirnice. Žive u socijalnom stanu, koji je sklon rušenju, pa su se darodavci potrudili da im makar malo olakšaju život ove zime.
Teške staračke dane preživljava devedesettrogodišnji Toma Čolić iz Zrenjanina. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Već je jednom morao da se seli iz neuslovnog objekta, a ni sadašnji nije ništa bolji.
 
"Onaj stan gde smo bili to je palo i nisu hteli ovi iz Opštine da poprave. I onda su mi dali ponovo ovo, ovde nit vode imam, nit imam struje", jada se Čolić.
Penziju nema, jer nema ni dana radnog staža. Poznat je kao prodavac novina: kolporter. Ne čudi zato što je novinar, na nagovor publiciste Dejana Bošnjaka organizovao akciju pomoći.
"Kad sam video ovu situaciju i ovu sliku, oni nemaju struju, nisu imali šporet na čvrsto gorivo, nemaju televizor, osnovne namirnice i meni je to bio neki impuls da krenem", kaže Bogoljub Grujić, novinar.
Toma i njegova supruga Vera poželeli su da Novu godinu dočekaju uz TV program. Deo tih snova ispunio im je reprezentativac Srbije u stonom tenisu Ilija Majstorović.
"Trudimo se maksimalno, može se videti iz primera najboljih srpskih i svetskih sportista, tako se trudimo i mi na ovom našem gradskom nivou da pomognemo koliko možemo", kaže Ilija Majstorović, stonoteniski reprezentativac Srbije.
Podrška akciji je stigla i od sportista koji u Zrenjaninu igraju košarkašku biznis ligu. Priključili su se i estradni umetnici. Vrlo brzo će se prikupiti 50.000 dinara da Čolići dobiju struju.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.