Strani investitori žele da ulažu u Zrenjanin

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2010, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Strani investitori žele da ulažu u Zrenjanin

ZRENJANIN - Interesovanje stranih investitora za ulaganje u Zrenjanin u prvih nekoliko meseci ove godine veće je nego tokom cele 2009. godine, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Zrenjanina Goran Kaurić.

"Sledeće nedelje razgovaraću sa predstavnicima dve firme iz Italije koje žele da investiraju i otvore pogone u Zrenjaninu. Mislim da su stvari krenule na bolje i da će 2010. biti znatno bolja od prošle godine", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kazao je novinarima Kaurić prilikom posete nemačkoj fabrici Geze u Industrijskoj zoni Bagljaš.

Proizvodnja u firmi Geze počela je krajem prošle godine i trenutno u toj fabrici radi 58 ljudi, a u planu je da do kraja godine ovde bude zaposleno njih 100.

Rukovodilac službe kvaliteta u firmi Geze Karolj Damjanov kazao je da ova fabrika trenutno radi sa oko 50 odsto planiranih kapaciteta.

"Nivo koji je Geze zacrtao za ovu godinu je postignut i sve teče kako je planirano", rekao je Damjanov.

Prema njegovim rečima, 58 ljudi radi u dve smene, a petoro njih je u menadžmentu.

"Uglavnom je reč o proizvodnim radnicima i uglavnom su žene s obzirom da se rade laki poslovi, odnosno montaže, polumontaže i pakovanje finalnih proizvoda" kazao je Damjanov.

Proizvodni program čini metalna galanterija za građevinarstvo koja se plasira u distributivni centar u Nemačkoj, a odatle šalje u jedan od 128 prodajnih mesta u svetu za poznatog kupca.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Strani investitori zainteresovani za ulaganje u Zrenjanin

Izvor: Capital.ba, 05.Maj.2010

ZRENJANIN, Interesovanje stranih investitora za ulaganje u Zrenjanin u prvih nekoliko mjeseci ove godine veće je nego tokom cijele 2009. godine, izjavio je danas zamjenik gradonačelnika Zrenjanina Goran Kaurić. 'Sledeće nedelje razgovaraću sa predstavnicima dve firme iz Italije koje žele da investiraju...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.