Stigao novi vlasnik BEK-a- radnici napustili fabrički krug

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Apr.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stigao novi vlasnik ''BEK-a''- radnici napustili fabrički krug

ZRENJANIN - Novi vlasnik Industrije za preradu mesa "Bek" u Zrenjaninu Aleksandar Mihajlov počeo je da primenjuje plan reorganizacije, a otpušteni radnici koji su protestovali od 6. novembra prošle godine smatrajući da je fabrika nezakonito uvedena u stečaj, danas su napustili fabrički krug.

Mihajlov je Tanjugu izjavio da je planom reorganizacije, koji je prihvatio Trgovinski sud u Zrenjaninu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predviđeno da u rekonstrukciju fabrike u stečaju i za izmirenje zaostalih finansijskih obaveza prema radnicima bude uloženo 17 miliona evra i da se zaposli 260 radnika.

On je negirao bilo kakvu vezu sa dosadašnjim većinskim vlasnicima i porodicom Beštić, koju bivši radnici - akcionari "Beka" optužuju da su namerno i nezakonitim radnjama doveli "Bek" u stečaj.

Inače, novi vlasnik "Beka" je i vlasnik beogradske firme "Alfa logistik", živi u Nemačkoj, a za direktora ove industrije postavio je Zrenjaninca Dragoljuba Petrovića.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Počinje reorganizacija BEK-a

Izvor: B92, 04.Apr.2008

Zrenjanin -- Novi vlasnik Industrije za preradu mesa BEK u Zrenjaninu Aleksandar Mihajlov počeo je da primenjuje plan reorganizacije... Otpušteni radnici, koji su protestovali od 6. novembra prošle godine, smatrajući da je fabrika nezakonito uvedena u stečaj, danas su napustili fabrički krug. Mihajlov...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.