Stečajno ročište za „Jugoremediju“

Izvor: Blic, 08.Feb.2013, 03:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stečajno ročište za „Jugoremediju“

ZRENJANIN - U zrenjaninskom Privrednom sudu danas će biti održano ročište na kojem će se pojaviti poverioci Fabrike lekova “Jugoremedija” u stečaju, ali se očekuje i prisustvo bivših radnika i akcionara ove firme.

Zbog incidenta na prethodnom ročištu kada je rad suda bio prekinut zbog negodovanja bivših radnika a sudnica ispražnjena, danas se očekuju pojačane mere obezbeđenja.

Novi izazov >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za sudsko veće je i zahtev advokata “Jugoremedije” kao stečajnog dužnika, za izuzeće stečajnog sudije Milana Pajtaševa. On je predmet “Jugoremedije” zadužio umesto sudije Gordane Kocić, koja je otvorila stečaj, ali se pravni zastupnici nekadašnjih radnika ove firme tome protive.

Kao razlog navode sumnju u objektivnost Pajtaševa, uz obrazloženje da je svojevremeno, u periodu koji je bio najbitniji za sudbinu firme, navodno donosio rešenja koja nisu bila u skladu sa zakonom.

Advokati tvrde da je Pajtašev 2002. i 2003. godine, bez saglasnosti akcionara omogućio nezakonit upis “Jugoremedije” kao akcionarskog društva u registar tada Trgovinskog suda u Zrenjaninu.

Povezane vesti: "Prva klasa" traži stečaj u "Vojvodinaputu" Prvo ročište za "Jugoremediju" 8. februara Sutra odluka o stečaju "Jugoremedije" U zrenjaninskoj „Jugoremediji“ vape za poslom

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ročište poverilaca Jugoremedije

Izvor: B92, 08.Feb.2013

Zrenjanin -- U Privrednom sudu u Zrenjaninu je zakazano prvo ročište poverilaca fabrike lekova "Jugoremedija" u stečaju, na kojem će biti formiran Odbor poverilaca...Stečajni upravnik Radovan Savić izjavio je ranije Tanjugu da je, uz sagledavanje finansijske situacije, počev od 27. decembra prošle...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.