Srpski rvači doputovali u Viljnus

Izvor: B92, 02.Apr.2009, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski rvači doputovali u Viljnus

Srpski rvači doputovali su u Viljnus, u Litvaniji, gde će od 3. do 5. aprila biti održano Evropsko prvenstvo u rvanju grčko-rimskim stilom.

Našu zemlju u Litvaniji će predstavljati četiri takmičara, Kristijan Fris (55kg, Proleter Zrenjanin), Davor Štefanek (60kg, Spartak Subotica), Aleksandar Maksimović (66kg, Partizan Beograd) i Radomir Petković (120kg, Partizan Beograd).

" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Evropsko prvenstvo u Litvaniji je prvo veliko takmičenje u novom olimpijskom ciklusu i prva destinacija gde će naši kandidati za London 2012. godine pokušati da osvoje medalje," rekao je selektor Milorad Dokmanac, "Baviti se prognozama u sportu je nezahvalno, pa bi i od mene kao selektora bilo neozbiljno da eksplicitno kažem da ćemo doneti medalju. Naravno, učinićemo sve da se iz Litvanije vratimo bar sa jednim odličjem. Momci su radili pakleno, sto posto su ispunili plan i program, tako da očekujemo dobar žreb i kasnije valjan rezultat."

Na strunjaču u subotu, drugog dana šampionata izlaze Fris, Štefanek i Maksimović, a u nedelju će se takmičiti teškaš Petković.

Konkurencija će biti veoma ozbiljna, kaže selektor Dokmanac.

"Zaista će se u Litvaniji okupiti rvačka elita, jedino će izostati Armen Nazarjan, koji je rekao zbogom rvanju. Za sva naša četiri takmičara ne možemo da kažemo da su neiskusni, iza njih je već jedan olimpijski ciklus, a zajedno su osvojili i 18 medalja u karijerama. Za London spremamao još trojicu takmičara, tako da očekujem da za četiri godine ostvarimo bolje rezultate," rekao je Dokmanac, a preneo novosadski 'Dnevnik'.

Pored takmičara, selektora dr Milorada Dokmanca i trenera Sretena Damjanovića, u našoj ekspediciji nalazi se dr Bojan Bukva (lekar) i generalni sekretar RSS Mladen Kecman.

U litvanskom Viljnusu završen je šampionat u rvanju slobodnim stilom na kojem Srbija nije imala nijednog predstavnika.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.