Srpska Crnja: Rekordan broj učenika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2012, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska Crnja: Rekordan broj učenika

SRPSKA CRNJA -

Srednja škola "Đura Jakšić" u Srpskoj Crnji iz godine u godinu ima sve više učenika, a ove godine je upisano 80 đaka, što je rekord u istoriji škole.

Od ukupnog broja, 30 učenika pohađaće gimnaziju, 27 je upisano na ekonomski, a 23 na trgovački smer.

Prema rečima predsednika opštine Nova Crnja Pere Milankova, ovakav napredak postignut je zahvaljujući besplatnom prevozu za đake koji je uveden 2008. godine, pa srednju školu u Srpskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Crnji upisuju učenici sa teritorija opština Nova Crnja, Žitište, Kikinda i Zrenjanin.

Opština Nova Crnja je organizovala besplatan autobuski prevoz, tako da jedan autobus putuje preko Begejaca, Ravnog Topolovca, Žitišta i nastavlja kroz sva sela ove opštine, a drugi prevozi učenike iz kikindske opštine.

Milankov navodi da je olakšano i roditeljima đaka koji se školuju u Zrenjaninu ili Kikindi.

"Do pre četiri godine opština je refundirala trideset odsto troškova mesečne karte, a sada je učešće opštine u finansiranju karte do Zrenjanina devedeset procenata, pa roditelji iz svih mesta opštine Nova Crnja plaćaju samo 3.000 dinara,a što se prevoza za Kikindu tiče, opština pokriva sve troškove" kazao je Milankov.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.