Srbija KORAK BLIŽE prvom auto-putu kroz Banat: Saobraćajnicu vrednu 350 miliona gradiće KINEZI

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Nov.2019, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija KORAK BLIŽE prvom auto-putu kroz Banat: Saobraćajnicu vrednu 350 miliona gradiće KINEZI

Radovi će trajati tri godine

Vlada Srbije donela je odluku o obrazovanju Radne grupe za izgradnju auto-puta Beograd - Zrenjanin i Zrenjanin - Novi Sad koju treba da realizuje kineska Šandong Hajspid Grupa.

- Zadatak Radne grupe je saradnja sa Šandongom radi realizacije projekta, a posebno radi definisanja prihvatljivog oblika finansiranja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u cilju izgradnje tog autoputa - navodi se u odluci Vlade.

Na čelu Radne grupe je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, a među članovima su v.d. direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak, direktor Instituta za puteve Nenad Tomić i predstavnici Ministarstva građevinarstva, finansija i privrede.

Šandong je državna kineska kompanija koja je u Srbiji već radila na izgradnji auto-puta "Miloš Veliki" što je finansirano kreditom iz Kine.

Auto-put od Beograda do Zrenjanina trebalo bi da počne da se gradi 2020. godine, a njegova vrednost je između 300 i 350 miliona evra. Reč je o izgradnji 58 kilometara auto-puta.

Radovi bi trebalo da traju tri godine.

Zemljište koje je planirano za izgradnju auto-puta Beograd-Zrenjanin država je prodala Al Dahri prilikom prodaje PKB-a, a predstavnici vlasti tvrde da država neće morati da po uvećanoj ceni otkupljuje zemljište koje je nedavno prodala.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.