Spremni za usijani asfalt?

Izvor: Dzungla.org, 09.Jul.2012, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spremni za usijani asfalt?

U Srbiji će danas živa u termormetru „dogurati“ do 39 stepeni Celzijusa, a jutros u sedam sati u pojedinim gradovima izmereno je 25 stepeni. Ozbiljnija kiša tek za sedam dana.
Novosađanke se opremile za borbu protiv vrućine (Beta)

Pred nama je još jedan sunčan i veoma topao dan, sa maksimalnom temperaturom koja će dostići 39. podeljak.
Jutros je najtoplije bilo u Zrenjaninu, Kikindi, Banatskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << Karlovcu i Beogradu gde je u sedam časova izmereno 25 stepeni, a najsvežije u Sjenici gde je temperatura vazduha iznosila 15 stepeni.
Na Paliću, u Somboru, Novom Sadu, Kragujevcu i Smederevskoj Palanci izmerena su 24 stepena, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.
U Valjevu, Velikom Gradištu, Negotinu, Kraljevu, Kruševcu, Chupriji i Nišu izmerena su 23, a u Loznici i na Crnom Vrhu 22 stepena.
U Sremskoj Mitrovici, Kuršumliji i Leskovcu izmeren je 21, na Zlatiboru i u Zaječaru 20, u Požegi i Vranju 19, a na Kopaoniku i u Dimitrovgradu 18 stepeni.
Kako su najavili meteorolozi posle podne i uveče, uz lokalni razvoj oblačnosti moguća je retka pojava kratkotrajnih pljuskova i grmljavina.
Vetar će biti slab, promenljivog smera. Minimalna temperatura od 14 do 25, maksimalna od 33 do 39 stepeni Celzijusa, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.
I u Beogradu će biti pretežno sunčano i veoma toplo. Vetar slab, promenljivog smera. Minimalna temperatura oko 24, maksimalna oko 37 stepeni Celzijusa.
U utorak i sredu i dalje će biti pretežno sunčano i veoma toplo, posle podne i uveče mogući su kratkotrajni pljuskovi i grmljavine.
U četvrtak prolazno naoblačenje i osveženje sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, ujutru u severnim i zapadnim, a do kraja dana i u ostalim krajevima.
Do kraja sedmice pretežno sunčano, a za dane vikenda i veoma toplo. U ponedeljak jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom i osetnim padom temperature.
Zbog visokih temperatura koje traju već više od sedam dana sve češće se pominje mogućnost uvođenja vanrednog stanja, dok lekari svakodnevno daju savete za ponašanje hroničnim bolesnicima, ali i zdravim građanima.
(Izvor: Mondo)
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Dzungla.org...






Povezane vesti

Tropske vrućine ne jenjavaju

Izvor: BanjalukaLive.com, 09.Jul.2012

Stanovnike Srpske i ove sedmice očekuju tropske vrućine, a kratko osvježenje i pad temperature očekuje se samo u četvrtak. Dežurni meteorolog u Republičkom hidrometeorološkom zavodu RS Milica Đorđević rekla je da će danas preovladavati sunčano vrijeme uz dnevnu temperaturu od 31 do 37 stepeni...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.