Sporan član UO RTV Vojvodine

Izvor: B92, 20.Apr.2011, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sporan član UO RTV Vojvodine

Novi Sad, Beograd -- Za novog člana UO RTV Vojvodine izabran Dalibor Bubnjević, urednik lista "Zrenjanin", koji je bio promoter knjige Gorana Davidovića "Slučaj Nacionalni stroj".

Takva odluka Republičke radio-difuzne agencije izazvala je žestoke reakcije nevladinog sektora.

Koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina navela je da je on godinama vodio marketing knjige "Slučaj Nacionalni stroj", autora Gorana Davidovića zvanog Firer, pravosnažno osuđenog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na godinu dana zatvora zbog raspirivanja nacionalne, verske i rasne mržnje.

Koalicija je podsetila da je u toj knjizi objavljen i program neonacističke organizacije "Nacionalni stroj", prenosi "Danas"

"Savet RRA je pokazao da mu ni otvoreni podržavaoci nacističke ideologije nisu nepodobni ukoliko se radi o ispunjavanju stranačkih kvota", saopšteno je iz "Građanska Vojvodina", a prenosi "Blic".

Član Saveta RRA Goran Peković, međutim, kaže za "Danas" da je izdavačka kuća koja je objavila Davidovićevu knjigu o "Nacionalnom stroju" zloupotrebila Bubnjevićevo ime, zbog čega je ovaj pokrenuo sudski spor, koji se završio novčanom odštetom Bubnjeviću.

On je dodao da RRA nije dobila nijedan prigovor na Bubnjevićevu kandidaturu, a da ukoliko postoje validni dokazi o tome, Savet RRA može i da preispita svoju odluku.

Zamenik predsednika Saveta Republičke radio-difuzne agencije (RRA) Goran Karadžić izjavio je za "Danas" da RRA nije imao takva saznanja o Daliboru Bubnjeviću, kao i da mu je žao što Koalicija nevladinih organizacija "Građanska Vojvodina" nije reagovala ranije ukoliko je to istina.

On podseća da je od objavljivanja imena kandidata za UO postojao rok od 15 dana za prigovore i žalbe, ali da na adresu RRA nije stiglo ništa što se tiče tog kandidata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.