Specijalna bolnica za plućne bolesti u Zrenjaninu dobila koncentrator kiseonika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2021, 13:09

Specijalna bolnica za plućne bolesti u Zrenjaninu dobila koncentrator kiseonika

Rotari klub Zrenjanin donirao je koncentrator kiseonika Specijalnoj bolnici za plućne bolesti dr Vasa Savić. Ovom akcijom nastavljena je akcija Rotari protiv kovida.

U prethodnom periodu članovi Rotari kluba Zrenjanin zdravstvenim ustanovama u gradu donirali su maske, vizire, zaštitne rukavice i dezinfekciona sredstva. Za Plućnu bolnicu obezbedili su i 10 kreveta i 10 dušeka.

"Ovo je u stvari nastavak te akcije donirali smo jedan koncentrator kiseonika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji je ovoj bolnici treutno neophodan u sadašnjim uslovima a s obzirom na to da je ovo Plućna bolnica njima će to biti potrebno i kasnije", kaže Ivana Bošnjak predsednica Rotari Kluba Zrenjanin.

Specijalna bolnica za plućne bolesti dr Vasa Savić u Zrenjaninu raspolaže sa preko 35 kiseoničnih mesta, a ova donacija je značajna zbog portabilnosti aparata.

"Radi se o aparatu kojima mi potpomažemo opoeravak pacijenata i terapijski i kasnije oporavak sa kiseonikom, kojristi se pre svega za niže koncentracije kiseonika, za više koncentracije imamo i druge aparate, u svakom slučaju pomoći će kako nama zaposlenima ovde u specijalnoj bolnici za plućne boliste tako i pre svega pacijentima taj aparat traje godinama i sigurno ćemo mnogima doneti benefit," kaže Dr Branislav Martinov pomoćnik direktora, Specijalna bolnica za plućne bolesti dr Vasa Savić, Zrenjanin.

Plućna bolnica u Zrenjaninu nakon deset meseci 1. februara je izašla iz kovid sistema.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.