Izvor: RTS, 22.Jan.2022, 13:38

Sneg satima ne prestaje da pada u većem delu Srbije, saobraćaj otežan, prognostičari najavljuju pad temperature

Sneg pada na području Vojvodine, kao i u zapadnoj i centralnoj Srbiji. Sredinom dana i popodne padavine će se proširiti, pa se očekuje da se zabeli veći deo zemlje.
Prognostičari Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) kažu za RTS da sneg umernog i jakog intenziteta trenutno pada na čitavom području Vojvodine, kao i u zapadnom i centralnom delu zemlje, uključujući i Beograd.

Jak sneg trenutno pada na Paliću i u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Zrenjaninu, dok su umerene snežne padavine u Novom Sadu, Beogradu, Kikindi, Banatskom Karlovcu, Sremskoj Mitrovici, pokazuju podaci sa sajta RHMZ-a.
Što se ostatka Srbije tiče, sneg trenutno pada ponegde i to uglavnom u planinskim predelima.
"U nastavku dana očekuje se da se ta zona sa snegom proširi. Sredinom dana i popodne očekuje se sneg u većem delu Srbije, s tim što bi na severu polako padavine prestajale", navode iz RHMZ-a.

U južnim delovima Srbije i večeras će padati sneg, a za sutra se prognoziraju slabije snežne padavine.
U Beogradu posle podne prestaju padavine.
Kada je reč o vremenskoj prognozi za naredne dane, kako navode iz RHMZ-a, zadržaće se hladno vreme, ali bez padavina.
"Što se tiče padavina u narednim danima se očekuje u brdsko-paninskim predelima slab sneg", kažu u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.
Ipak biće hladno. Sutra se očekuje temperatura od -1 do 3 stepena Celzijusa, a onda narednih dana od -3 do 3 stepena.
"U jutranjim satima biće naročito hladno sa umernim i lokalno jakim mrazem, a najhladnije jutro se očekuje u utorak", navode iz RHMZ-a.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija pod snegom, glavni putni pravci prohodni, saobraćaj otežan, očekuje se i pad temperature

Izvor: RTS, 22.Jan.2022

Sneg je tokom dana padao na području Vojvodine, u zapadnoj i centralnoj Srbiji. Sredinom dana i posle podne padavine su se proširile na veći deo zemlje i stvorile probleme u saobraćaju. Iako su glavni putni pravci prohodni, iz JP "Putevi Srbije" navode da teretnjaci prave probleme. Apeluju...

Nastavak na RTS...

Toma Mona tvrdi da 870 kamiona i mašina čisti sneg ali građani da ne putuju za svaki slučaj

Izvor: Luftika.rs, 22.Jan.2022

Sneg pada na području Vojvodine, kao i u zapadnoj i centralnoj Srbiji. Sredinom dana i popodne padavine će se proširiti, pa se očekuje da se zabeli veći deo zemlje. Padavine prave probleme u saobraćaju. Iako su glavni putni pravci prohodni, JP “Putevi Srbije” navodi da teretnjaci prave probleme....

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.