Smotra dečjih i omladinskih predstava

Izvor: Press, 21.Okt.2012, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smotra dečjih i omladinskih predstava

U Jagodini sutra počinje treći Festival dečijih i omladinskih pozorišnih predstava Srbije, na kome će se do 27. oktobra, takmičiti deset predstava iz Srbije i Slovenije

U konkurenciji dečijih predstava učestvuje pet pozorišta iz Beograda, Požarevca, Čačka, Prijepolja i Obilića, a u konkurenciji omladinskih predstava pozorišta iz Slovenije, Velike Plane, Zrenjanina, Sente i Kruševca. Selektor ovogodišnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << festivala je dramski umetnik Dejan Cicmilović, a predstave će ocenjivati žiri u sastavu: dramski umetnici Lidija Vukićević i Milenko Pavlov i direktor jagodinske Gimnazije Miroslav Veljković.

Prema rečima umetničkog direktora festivala Bojana Miloradovića, ove godine prvi put će se dodeliti nagrada za najduhovitiju omladinsku predstavu ,,Zoran Radmilovićâ koja je ustanovljena uz saglasnost njegove ćerke Ane Radmilović.

Tokom šest dana festivala biće organizovan i prateći program sa predstavama dečijih trupa iz Jagodine, seminari, kao i veče sa glumcima Lidijom Vukićević i Milenkom Pavlovim. Svečano zatvaranje festivala i uručenje nagrada je 27. oktobra. Pokrovitelj je Skupština grada Jagodina.
Pogledaj vesti o: Kruševac,   Jagodina

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.