„Sloshing Rocket Workshop 2023“ održan u Beogradu i Zrenjaninu: Mladi vazduhoplovni inženjeri iz Italije prvi, Hrvati treći

Izvor: TangoSix.rs, 15.Avg.2023, 15:51

„Sloshing Rocket Workshop 2023“ održan u Beogradu i Zrenjaninu: Mladi vazduhoplovni inženjeri iz Italije prvi, Hrvati treći

Erbas „Sloshing Rocket Workshop 2023“ održano je prošle nedelje na aerodromu Ečka i kako je danas saopštila Beoavia, udruženje studenata vazduhoplovnog mašinstva i srodnih disciplina, pobednik je bio tim iz Italije naziva „AirSloths“.
Na takmičenju su učestvovali timovi iz Srbije, Hrvatske, Italije i Rumunije. Kako su iz Beoavie kazali za Tango Six, takmičari su imali priliku i da se upoznaju sa srpskom kulturom i znamenitostima Beograda:
– Boravak takmičara >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << u Beogradu kulminirao je četvorodnevnim intenzivnim radom na projektovanju inovativnih rešenja za rakete jedrilice destabilizovane kretanjem vode („sloshing“) uskladištene u rezervoaru sa pritiskom. U četvrtak, 10. avgusta, na Mašinskom fakultetu, timovi su prezentovali svoje inovacije pred sudijama od kojih su tri predstavnika kompanije Erabas i profesor docent Toni Ivanov.








View this post on Instagram


















A post shared by BEOAVIA (@beoavia)


Šampioni iz Italije / Foto: Beoavia Nestišljivost tečnosti i to još u vazduhoplovnoj strukturi. Rešavanje praktičnih problema aerodinamike / Foto: Beoavia Zanatski deo nauke / Foto: Beoavia Svečano finale takmičenja otvoreno je letom bespilotne letelice Feniks projektovane od strane udrženja Beoavia. Nakon toga, četiri takmičarske letelice su poletele. „Euroavia Zagreb“, „Waveriders Italija“, „AirSloths Italija“ i „Ripper 1 Rumunija“ predstavili su svoje projekte.
Nakon pažljivog razmatranja, žiri je doneo odluku da tim „AirSloths Italija“ zasluženo osvoji prvo mesto zbog njihove izuzetne inovativnosti i kvaliteta projektovanja. Drugo mesto pripalo je timu „Waveriders Italija“, dok je treće mesto zauzeo tim „Euroavia Zagreb“. Tim „Ripper 1 Rumunija“ završio je na četvrtom mestu. Srpska Beoavia se nije takmičila budući da je bila neposredni organizator.
Ovo takmičenje je ne samo promovisalo izvanredan talenat i inovacije mladih naučnika, već je i dodatno ojačalo veze između udruženja studenata vazduhoplovstva Beoavia i ostalih saradničkih kompanija i institucija. Očekujemo da će ovaj uspeh poslužiti kao inspiracija budućim generacijama studenata i istraživača u oblasti vazduhoplovstva. – kazali su iz Beoavie za Tango Six.
The post „Sloshing Rocket Workshop 2023“ održan u Beogradu i Zrenjaninu: Mladi vazduhoplovni inženjeri iz Italije prvi, Hrvati treći appeared first on Tango Six.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.