Slobodanu Tišmi nagrada Fonda Todor Manojlović

Izvor: Beta, 24.Jun.2014, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slobodanu Tišmi nagrada Fonda Todor Manojlović

ZRENJANIN, 24. jun 2014. (Beta) - Nagrada Fonda "Todor Manojlović" za moderni umetnički senzibilitet uručena je u ponedeljak uveče u Gradskoj kući u Zrenjaninu novosadskom umetniku i književniku Slobodanu Tišmi.

Zahvaljujući na priznanju, koje mu je uručio direktor Gradske narodne bibliteke "Žarko Zrenjanin" Milan Bjelogrlić, Tišma je rekao da ga je >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << za nagradu, verovatno najviše kvalifikovao multimedijalni pristup umetnosti, koncept koji je zastupao i sam Todor Manojlović.

"Shodno tom profilu nagrade, ja sam se bavio raznim umetničkim delatnostima i bez namere da se s njim poredim, Todor Manojlović mi je po tome blizak. Iako, s jedne strane, to umetničko svaštarenje nije dobro, s druge smatram da jeste, jer osvežava čoveka i umetnik stiče nova iskustva, koja se menjaju i koja može da prenosi u druge medije, što je, često, plodotvorno", rekao je Tišma.

Kako je naveo, ta nagrada je na neki način dodeljena novosadskoj avangardi koja je delovala s početka sedamdesetih godina prošlog veka na "Tribini mladih" u Novom Sadu.

Članovi žirija, medju kojima su bili glumac Predrag Miki Manojlović, teatrolog Boško Milin i književnik Vladimir Arsenijević, naveli su u obrazloženju da je Tišma dao veliki doprinos kulturi Novog Sada kao urednik književnih programa u novosadskoj "Tribini mladih" i kao urednik kulturne rubrike studentskog lista "Index".

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.