Izvor: Blic, 29.Feb.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština ukinula imunitet javnom tužiocu iz Zrenjanina

Skupština Srbije ukinula je danas imunitet okružnom javnom tužiocu u Zrenjaninu Draganu Laziću na osnovu zahteva Republičkog tužilaštva da se odbori određivanje pritvora Laziću zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj.



Za ovu odluku je glasalo 190 poslanika, protiv nije glasao niko, a nije bilo ni uzdržanih.

Veći deo skupštinske rasprave poslanici Liberalno demokratske partije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iskoristili su da kritikuju vršioca dužnosti republičkog javnog tužioca Slobodana Radovanovića, optužujući ga da selektivno vodi postupke i radi u interesu narodnjačke koalicije.

Poslanik te partije Ivan Andrić zatražio je da se preispita Radovanovićev rad jer je odbio da postupa po tužbi te stranke protiv ministra infrastrukture Velimira Ilića.

Vršilac dužnosti republičkog tužioca Slobodan Radovanović ranije je rekao da je Lazić suspendovan jer je prekršio zakon i da je taj slučaj jedan od rezultata najavljene borbe protiv korupcije.

Priveden Dragan Lazić

Zrenjaninska policija privela je danas okružnog javnog tužioca iz tog grada Dragana Lazića, osumnjičenog da je zloupotrebio službeni položaj. Lazić će kasnije danas biti predat istražnom sudiji.

Lazić je osumnjičen da je od decembra 2004. godine do decembra 2007. godine izvršio više zloupotreba kako bi obezbedio krivično-pravnu zaštitu Petru S. koji mu je sa Tihomirom S. poklonio 40 šlepera građevinskog materijala. Materijal je za 37.000 evra prodao Aleksandru V. iz Novog Sada.

Policija je uhapsila vlasnika ciglane u Perlezu Petra S. iz Novog Bečeja i poslovođu u ciglani Tihomira S. iz Zrenjanina.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukinut imunitet Draganu Laziću

Izvor: B92, 29.Feb.2008

Beograd -- Kosovo, kao tema, nastavlja da deli i ovako neubedljivo jedinstvo koalicije na vlasti koju čine DS, G17 plus i DSS...Nakon što je Mlađan Dinkić rekao da je u Srbiji na sceni "širenje kolektivnog ludila", premijer Srbije Vojislav Koštunica je danas odgovorio da takva izjava nije u skladu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.