Šinvoz u Programu oživljavanja srpske vagonogradnje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2011, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šinvoz u Programu oživljavanja srpske vagonogradnje

ZRENJANIN -

Zrenjaninska Fabrika za remont šinskih vozila "Šinvoz" prvi put je uvrštena u Program oživljavanja srpske vagonogradnje koji finansira Vlada Srbije, izjavio je agenciji Beta direktor tog preduzeća Radomir Miljuš.

On je kazao da su u protekle dve godine u taj Program preko "Železnica Srbije" bile uključene sve fabrike u Srbiji koje se bave remontom šinskih vozila, osim "Šinvoza", a sada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << će i ta fabrika biti u ravnopravnom položaju sa ostalim remonterima u zemlji.

"Isključivanjem nas iz tog programa praktično smo ostali bez posla. Imali smo sreću da prošle godine Grad Beograd finansira za svoje potrebe remont elektromotornih vozova. Posao je urađen na vreme, ali, to je završeno", rekao je Miljuš.

Zbog situacije u kojoj se našlo preduzeće reagovalo je 250 radnika zahtevajući nedavno od ministra ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Mlađana Dinkića da "Šinvoz" uključi u Program oživljavanja, jer su, kako su naveli, zbog smanjenog obima posla ugovori početkom godine produženi za samo pedesetak radnika.

Prema najavi generalnog direktora "Železnica Srbije" Milovana Markovića za naknadno uključene zrenjaninske remontere Vlada Srbije opredelila je sredstva od 100 miliona dinara i planirano je da "Šinvoz" popravi dve dizel i jednu elektro lokomotivu, a da još na 25 lokomotiva zameni bandaže i popravi osovinske sklopove.

"Nije to veliki novac. Od tih sto miliona će oko 60 odsto otići na nabavku materijala i rezervnih delova, a 40 odsto je rad koji treba da se plati. Međutim, ono što je značajno jeste da uđemo u taj Program, da se verifikujemo, a samim tim kasnije nastupamo na tenderima i dobijamo poslove. Da ponovo budemo u železničkim poslovima", kazao je Miljuš.

On je naveo da bi posao najpre obavljalo pedesetak ljudi, a očekuje se da će na proleće u fabrici ponovo biti zaposleno njih 200 do 250.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I Šinvoz u Programu oživljavanja srpske vagonogradnje

Izvor: Beta, 12.Feb.2011

ZRENJANIN, 12. februara 2011. (Beta) - Zrenjaninska Fabrika za remont šinskih vozila "Šinvoz" prvi put je uvrštena u Program oživljavanja srpske vagonogradnje koji finansira Vlada Srbije, izjavio je agenciji Beta direktor tog preduzeća Radomir Miljuš...On je kazao da su u protekle dve godine...

Nastavak na Beta...

I "ŠINVOZ" U PROGRAMU OŽIVLJAVANJA

Izvor: Kurir, 12.Feb.2011

ZRENJANIN - Zrenjaninska Fabrika za remont šinskih vozila "Šinvoz" prvi put je uvrštena u Program oživljavanja srpske vagonogradnje koji finansira Vlada Srbije, izjavio je direktor tog preduzeća Radomir Miljuš...On je kazao da su u protekle dve godine godine u taj Program preko "Železnica Srbije"...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.