Sednica odbora za finansije u Zrenjaninu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Sep.2019, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sednica odbora za finansije u Zrenjaninu

84. Sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava se održava u Zrenjaninu. Na dnevnom redu tokom dva dana naći će se finansijski izveštaj završnog računa budžeta Grada Zrenjanina, kao i predstavljanje inicijative za izmene zakona i propisa u vezi finansijskog izveštavanja i javnih nabavki.

Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava ustalio je praksu održavanja sednica i van sedišta odbora. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Sednice se održavaju širom Srbije.

"Proteklih tri godine posećujemo gradove koji imaju najbolje upravljanje javnim finansijama a na osnovu mišljenja Državne revizorske institucije, danas nam je veliko zadovoljstvo da ćemo imati prilike da čujemo izvešta i povratni izveštaj revizora grada Zrenjanin", rekla je Dr Aleksandra Tomić predsednica odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.

U Zrenjaninu su do sada izvršene tri revizije poslovanja grada, i to 2012, 2016 i 2018. godine

"Ova poslednja revizija imala je znatno manje iskazanih nepravilnosti i grešaka nego ove prehtodne dakle vidan je i uočljiv trend sređivanja stanja i to znatnom delu što ćemo pokazati na određenim iznosima indexima i tako dalje“, rekao je Dr Duško Pejović generalni državni revizor.

Na sednici je predstavljen Izveštaj o reviziji konsolidovanih finansijskih izveštaja završnog računa budžeta grada Zrenjanina za 2018. godinu.

"Veoma mi je drago da čujem da smo mi jedni od boljih lokalnih samouprava u Srbiji i veoma sam ponosan na to i često ističem da radimo na sebi svakodnevno bar što se tiče finansija i rezultati su tu", rekao je Čedomir Janjić gradonačelnik Zrenjanina.

Sednice van sedišta Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava održavaju se u okviru projekta koji za cilj ima jačanje nadzorne uloge javnosti u radu Narodne skupštine, a ove sednice se i prenose uživo preko interneta kako bi šira javnost imala uvid u rad odbora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.