Sećanje na kolege RTS-a

Izvor: RTS, 01.Apr.2013, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sećanje na kolege RTS-a

U znak sećanja na šesnaestoro tragično nastradalih kolega u bombardovanju RTS-a 1999. godine, 14. put naša kuća organizuje Memorijalni turnir u malom fudbalu "Igrajmo za 16". Od ove godine, osim u Beogradu, turinir se održava i u Zrenjaninu, Boru, Nišu, Kragujevcu, Požarevcu i Užicu, gde je proteklog vikenda odigrano prvo kolo turnira.

U predahu svakodnevnih obaveza, prvi na crtu izazovu "Igrajmo za 16", memorijalnom turniru posvećenom, od ove godine svim žrtvama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bombardovanja, izašle su ekipe privrednika, komunalnih policijaca i političara.

Na predlog porodica poginulih i organizacionog odbora turnira, od ove godine,  osim u Beogradu, turinir se održava i u Zrenjaninu, Boru, Nišu, Kragujevcu, Požarevcu i Užicu, gde je proteklog vikenda odrigrano prvo kolo turnira.

"Ja lično sam pratio vaš trunir na RTS-u i ranijih godina i drago mi je da se to eto pominje svake godine", kaže Vojislav Tešić iz ekipe privrednika.

Jovan Marković iz ekipe političara kaže da ovde rezultat nije u prvom planu i da je osnovni cilj ovakvih manifestacija da se proširi borj ljudi koji učestvuju na njima i da se što više čuje poruka koju hoćemo da pošaljemo.

"Putem fudbala, druženja i sporta treba širiti solidarnost među ljudima i podsećati na ovaj događaj i pitati još jednom zašto i da se ovako nešto nikada ne ponovi", kaže Aleksandar Rafailovicć iz ekipe Komunalnih policajaca.

Na turniru u Užicu učestvuje šest ekipa, mada je bilo više zainteresovanih.

Slavica jovanović, organizator "Igrajmo za 16" u Užicu kaže da nije bilo mogućnosti, pošto Užice ima dva prvoligaša koja igraju u sportskoj hali i, kako kaže, nije bilo termina za više ekipa.

"Zahvaljujući našim prijateljima iz Sportske hale i Sportskog saveza uspeli smo da za vrlo kratko vreme okupimo i organizujemo i nadam se da ćemo dobiti jednu dobru ekipu koja će Užice predstavljati i u Beogradu", kaže ona.

Iskrenu podršku širenju turnira "Igrajmo za 16" po gradovima Srbije, dali su i predstavnici lokalnih medija.

"Mislim da je turnir zaista jedna divna prilika da se podsetimo tih naših dragih kolega koji, nažalost, već toliko godina, ni krivi, ni dužni, nisu sa nama", kaže Zorica Đoković, sportski novinar "Vesti" u Užicu.

Nakon drugog kola zakazanog za sredu biće poznat i drugi finalista koji će u duelu sa političarima, pobednikom prvog kola odlučiti ko će predstavljati Užice na finalnom turniru "Igrajmo za 16" u Beogradu.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ivica Kralj i ove godine na „Igrajmo za 16“

Izvor: RTS, 01.Apr.2013

Prošlogodišnji pobednici Memorijalnog turnira RTS-a u malom fudbalu ekipa RTV Vojvodina i ekipa RTS-a Obezbeđenje vode u grupi Mediji posle prvog vikenda takmičenja u sali Sport Eko. ..Najuspešniji strelac u dosadašnjem delu takmičenja je Dušan Dimitrijević iz Radio Beograda sa tri pogotka...Na...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.