Sastanak lokalnih zaštitnika građana u Zrenjaninu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2012, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastanak lokalnih zaštitnika građana u Zrenjaninu

ZRENJANIN -

Lokalni zaštitnici građana u Srbiji pozvali su danas sve gradove i opštine koje to još nisu uradile, da izaberu svoje ombudsmane i time unapređuju građanska prava i slobode.

Na prvom radnom sastanku lokalnih zaštitnika građana Republike Srbije u Zrenjaninu, učestvovali su ombudsmani iz 17 gradova i opština. Glavne teme su bile njihov položaj i potreba izmene Zakona o lokalnoj samoupravi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Sastanak je pokazao da je neophodno da se sastajemo jer su se na nivou institucije lokalnih zaštitnika građana pojavila određena pitanja i dileme koji bi se mogli zajednički rešavati", kazala je zrenjaninski ombudsman Dragana Grozdanov.

Kako je tokom današnjeg sastanka istaknuto, aktivnosti institucije zaštitnika građana poboljšavaju rad organa javne uprave i dovode do pravičnijih rešenja.

Problemi su nedostatak informacija, nedovoljna međusobna razmena iskustava i to što oni lokalno, za svoj rad, odgovaraju isključivo zakonodavnom telu, odnosno Skupštini.

Takođe je ocenjeno da se preporuke koje donose zaštitnici građana nedovoljno poštuju i izvršavaju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.