Šaran iz Ečke prodavaće se u svetu

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 20.Nov.2010, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šaran iz Ečke prodavaće se u svetu

ZRENJANIN - U Ribarsko gazdinstvo "Ečka" u Lukinom Selu stigla je dozvola za izvoz konzumnog šarana i drugih vrsta ribe na svetsko tržište, izjavio je generalni direktor tog ribnjaka Nenad Radulović.

On je rekao da dozvola koju je izdalo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede podrazumeva prodaju u skladu sa uslovima koje propisuju države uvoznice.

- Cene tovljenog šarana na tržištu evropskih zemalja su sada bar za trećinu više od domaćih i mi >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << smo spremni da se, posle dve decenije, ponovo susretnemo sa probirljivim kupcima na evropskom i svetskom tržištu - rekao je Radulović.

Pored Nemačke, na listi potencijalnih zemalja za izvoz su Austrija, posebno njen glavni grad Beč, Grčka, Italija i Slovačka. Osim za šarane, izvozna dozvola važi i za sivi tolstolobik, beli tolstolobik, amur i štuku. "Ečanski šaran" ima dozvolu i za izvoz u Rusku Federaciju, ali tamo još nije "otplovio" zbog velike udaljenosti.

Šaran iz najvećeg slatkovodnog ribnjaka na Balkanu sada se prodaje po 230 dinara za kilogram, u 12 prodavnica tog gazdinstva u Srbiji, dok je cena u samom ribnjaku 210 dinara.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.