Saobraćaj u srednjem Banatu normalizovan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Dec.2012, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saobraćaj u srednjem Banatu normalizovan

ZRENJANIN -

Svi putevi u opštini Zrenjanin i Novoj Crnji su prohodni, dok je za pravac Krajišnik-Jaša Tomić upućena dodatna mehanizacija kako bi se ubrzalo njegovo probijanje. Radovi su u toku i na putu Banatsko Karađorđevo - Torda. U opštini Novi Bečej, samo je jedna strana kolovoza prohodna na putu Novi Bečej - Bašaid. Kako Radio-televizija Vojvodine saznaje autobuski i železnički saobraćaj u srednjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Banatu je normalizovan.

Na najkritičnijem putu u opštini Vršac, Izbište - Šušara i danas se radilo na probijanju poslednjih smetova, tako da je i taj putni pravac od popodne prohodan. Naša ekipa bila je sa putarima dok su čistili taj put.

(video 22h)

Usled jakog vetra, juče su se snežni nanosi stvarali na putnim pravcima u Srednjem i Južnom Banatu, a najkritičnije je bilo na teritoriji Zrenjanina i opština Vršac i Kovačica, gde je većina lokalnih puteva bila neprohodna ili teško prohodna.

Tokom noći došlo je do slabljenja vetra, što je olakšalo čišćenje lokalnih puteva, navodi se u saopštenju MUP-a Srbije.

Tokom jučerašnjeg dana i noći više od 130 osoba, među kojima je bilo dece i bolesnih osoba, evakuisali su pripadnici Sektora za vanredne situacije su u saradnji sa preduzećem JP "Vojvodinaput", ekipama Hitne pomoći i drugim službama.

U Srednjobanatskom okrugu zbog naslaga snega i leda danas do podne bila su neprohodna tri puta Novi Bečej - Bašaid, Sutjeska - Krajišnik-Jaša Tomić i Torak - Banatsko Višnjićevo, rečeno je Tanjugu u Centru za obaveštavanje i opštinskim štabovima za vanredne situacije.

Posle velikog nevremena, počev od 9. decembra, danas su svi magistralni putevi iz srednjeg Banata ka Beogradu, Novom Sadu, Kikindi i rumusnkoj granici prohodni za saobraćaj.

Prema izveštajima saobraćajne policije, na klizavim putevima se nije desila nijedna saobraćajna nezgoda, što je neuobičajeno tokom vikenda i u redovnim prilikama.

Komandant Štaba za vanredne situacije u opštini Žitište Dušan Milićev izjavio je Tanjugu da je snabdevanje stanovništva normalizovano i da se jutros, posle dva dana blokade, prvo vozilo sa hlebom probilo i do Banatskog Višnjićeva.

Pored Žitišta, mere vanredne situacije su i dalje na snazi i u opštini Nova Crnja.

Na teritoriji opštine Majdanpek neprohodan je putni pravac Majdanpek - Donji Milanovac, preko Omana, a na teritoriji opštine Kladovo neprohodan je lokalni putni pravci Planinica - Duran.

Na ostalom delu teritorije Srbije svi putni pravci prvog i drugog prioriteta su prohodni, dok se u brdsko-planonskom delu saobraćaj odvija otežano zbog utabanog snega na kolovozu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.