Šampionat za mlade mačevaoce

Izvor: Glas javnosti, Beta, 30.Jan.2010, 07:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šampionat za mlade mačevaoce

ZRENJANIN - U novoj zrenjaninskoj hali sportova počinje 7. mediteranski šampionat za mlade mačevaoce, što je prvi put da se ovo takmičenje organizuje u Srbiji.

Domaćin šampionata, koji će trajati do 1. februara, biće mačevalački klub Omladinac iz Zrenjanina.

Učešće je potvrdilo 206 takmičara iz Italije, Francuske, Španije, Monaka, Hrvatske, Slovenije, Grčke, Tunisa, Libana, Sirije, Jordana, Egipta, Kipra, Turske i Srbije. Očekuje se da će doći >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i oko 150 sudija, trenera, funkcionera i ostalih gostiju, među njima i ambasadori Jordana, Egipta i Italije.

Na okupu će se naći i čelnici Mačevalačke konfederacije Mediterana jer će 31. januara biti održan Kongres ove sportske asocijacije.

Na tom takmičenju nadmetaće se najbolji mladi mačevaoci u sve tri discipline - mač, floret i sablja i za žene i za muškarce, pojedinačno i ekipno.

Reprezentacija Srbije prijavila je 24 takmičara, od kojih je devetoro iz Zrenjanina.

Prema rečima Veselka Dumitrova, trenera Omladinca i tehničkog direktora reprezentacije Srbije, konkurencija je izuzetno jaka, pošto su među učesnicima predstavnici mačevalačkih velesila Italije, Francuske i Španije.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.