SVE PROBLEME RODITELJA I UČENIKA ZAJEDNIČKI REŠAVATI: U Zrenjaninu formiran tim za borbu protiv nasilja!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2023, 20:07

SVE PROBLEME RODITELJA I UČENIKA ZAJEDNIČKI REŠAVATI: U Zrenjaninu formiran tim za borbu protiv nasilja!

U Zrenjaninu dogovoren sinhronizovan i koordinisan rad lokalnih službi u cilju poboljšanja opšte bezbednosti roditelja i učenika.

U zrenjaninskim školama od jutros je pojačano prisustvo policije, a danas je u Gradskoj kući održan i sastanak na kome je rečeno da pomoć roditeljima i učenicima pružaju Centar za socijalni rad, centar Most i vršnjački edukatori Crvenog krsta.

Taj sastanak je povodom tragedija koje su prethodnih dana uznemirile javnost, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sazvao gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, a prisustvovali su predstavnici Policijske uprave Zrenjanin, predškolske ustanove, osnovnih i srednjih škola, studentskog i učeničkog doma u tom gradu, Školske uprave, Centra za socijalni rad i Centra Most, kao i članovi Saveta za obrazovanje Grada Zrenjanina.

Kako je gradonačelnik Salapura naveo, cilj današnjeg razgovora jeste sagledavanje već preduzetih mera, aktivnosti koje će se sprovoditi u narednom periodu, ali i da se u neposrednom razgovoru omoguće još bolja komunikacija i koordinacija.

- Savet za obrazovanje će sarađivati i sa stručnim organima u MUP i Centru za socijalni rad kako bi se zajedničkim rešenjima i bezbednost u školama podigla na viši nivo, a preventivno delovanje je prva aktivnost i planiramo da formiramo i Koordinaciono telo za praćenje i procenu bezbednosti u osnovnim i srednjim školama u gradu - rekao je Salapura.

Na današnjem sastanku predočeno je da svaku školu od danas obilaze po dva policijska službenika kako bi na taj način povećali bezbednost dece, a da će to svakako uticati i da roditelji budu sigurniji.

Rečeno je i da su škole u saradnji sa Školskom upravom preduzele određene mere i da postoji odlična saradnja sa Policijskom upravom Zrenjanin.

I u Predškolskoj ustanovi sprovodi se stroža kontrola prilascima dvorištima i ulasku u objekte, a kako je i praksa od 2000. godine, ulazna vrata na objektima su zaključana i preko dana dok su deca u vrtićima.

Centаr za socijalni rad ima mobilnu ekipu stručnjaka koji dežuraju 24 časa, a pomoć pružaju i stručnjaci Centra za pružanje usluga socijalne zaštite Grada Zrenjanina – Most gde je zabeleženo i drastično povećanje broja poziva u prethodnim danima.

U Domu zdravlja, pri Službi za zdravstvenu zaštitu dece i omladine, funkcioniše i Savetovalište za mlade u kome radi multidisciplinarni tim sastavljen od pedijatara, ginekologa, psihologa i medicinskih sestara.

Pomoć pružaju i vršnjački edukatori Crvenog krsta Zrenjanin, koji se u nedelji Crvenog krsta, posebno trude da promovišu humanost i empatiju.

Gradonačelnik Salapura je najavio da će na narednoj sednici Skupštine grada, po hitnom postupku, biti oformljen i Tim za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.