STA AKO VAM NEVREME OŠTETI AUTO? Oluja demolirala nekoliko automobila - evo kako da dođete do odštete

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Maj.2022, 01:00

STA AKO VAM NEVREME OŠTETI AUTO? Oluja demolirala nekoliko automobila - evo kako da dođete do odštete

Samo u Zrenjaninu oštećeno 7 automobila

Nevreme koje je juče zahvatilo Zrenjanin, lomilo je drveće, kao da je od plastike, i oštetilo automobile, kažu u Javnom-komunalnom preduzeću "Čistoća i zelenilo" u tom gradu, prema dosadašnjim saznanjima od službi sa terena, "stradalo" je 7 automobila.

U ovom preduzeću objasnili su na koji način građani, čiji su četvorotočkaši stradali mogu da nadoknade >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nastalu štetu.

- Građani, čiji su automobili oštećeni tokom jučerašnjeg nevremena, radi nadoknade štete, obraćaju se Prvobranilaštvu grada Zrenjanina, sa zahtevom za nadoknadu štete nastale prilikom pada drveta. O podnetim zahtevima odlučuje posebna komisija, koja je formirana za razmatranje zahteva za nadoknadu štete na vozilima - kažu u JKP "Ćistoća i zelenilo" Zrenjanina i dodaju:

- Prema našim saznanjima, od službi sa terena, oštećeno je 7 automobila.

Nevreme je juče zahvatilo i Bečej, Kikindu ali i Pančevo a prema postojećoj prognozi vremena, nestabilno vreme očekuje se i danas i u narednim danima, sve do srede sledeće nedelje.

Poslednji put veliki broj stabala na automobile, na primer u Beogradu palo je u decembru prošle godine, a pre toga 2018. Konkretno prošlog decembra, za samo jedan dan oboreno 300 stabala zbog napadalog vlažnog snega, od kojih je priličan broj pao na parkirane automobile.

Kako je objašnjeno u Javnom komunalnom preduzeću "Zelenilo Beograd", oni nadoknađuju štetu ako se nezgoda dogodila na površinama koje su u sistemu njihovog održavanja,a potrebno je da je građani prijave ili na broj telefona ili putem imejl adrese.

- Ukoliko je stablo u našem sistemu održavanja, "Zelenilo Beograd" nadoknađuje štetu. Ono što nam je važno, sugrađani treba da, ili kontaktiraju "Zelenilo Beograd", odnosno našu dežurnu službu na broj 011-2650-683 ili putem imejla - dezurnasluzba@zelenilo.rs, gde mogu da nam daju informaciju o šteti i pošalju fotografiju te štete.

- Kolege će izaći na teren, napraviće zapisnik o pričinjenoj šteti, on se prosleđuje našoj komisiji za štete, a zatim obaveštava osiguravajuća kuća. Na taj način se završava potrebna dokumentacija, da bi se nadoknadila šteta u vrlo kratkom vremenskom roku. Isplaćuje se pun iznos štete - objasnila je Mirjana Obućinski iz "Zelenila Beograd".

Dodala je da za štete nastale na privatnim ili drugim površinama koje nisu u programu njihovog održavanja, potrebno da građani vide čije su to površine i njima da se obrate.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.