SRBIJA SLAVI JOVANU: Naše rukometašice IZNENADILE Švedsku

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Mar.2022, 20:52

SRBIJA SLAVI JOVANU: Naše rukometašice IZNENADILE Švedsku

Odličan meč u Zrenjaninu.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije večeras je u Zrenjaninu savladala selekciju Švedske sa 24:21 (10:9) u trećem kolu Grupe 6 u kvalifikacijama za plasman na Evropsko prvenstvo.

Srbija je zasluženo trijumfovala, vodila je čitavim tokom meča, a najveća razlika bila je četiri gola u korist srpskih rukometašica. Najefikasnija je sa šest golova u našem timu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bila Jelena Lavko, ali ogromne zasluge za ovakav epilog ima i golman Jovana Risović koja je upisala čak 17 odbrana, od čega je nekoliko vezala u finišu meča.

Već za dva dana ove dve selekcije sastaće se i u Švedskoj, pa ako Srbija i tada bude bolja, gotovo sigurno će izboriti plasman na Evropsko prvenstvo.

Dve prvoplasirane selekcije iz grupe plasiraće se na Evropsko prvenstvo, a Srbija i Švedska zauzimaju prve dve pozicije, sa pobedom više u odnosu na Island i Tursku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.