Rukometašice dočekuju Crnogorke u kvalifikacijama za EP

Izvor: B92, 29.Feb.2024, 12:12

Rukometašice dočekuju Crnogorke u kvalifikacijama za EP

Ženska rukometna reprezentacija Srbije u četvrtak od 18 sati igra sa Crnom Gorom u Zrenjaninu u trećem kolu Grupe 6 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

U prvom meču trećeg kola Šeste grupe, selekcija Turske pobedila je u sredu u gostima Bugarsku rezultatom 30:24.

Prvo mesto na tabeli drži Crna Gora sa četiri boda, Srbija i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Turska imaju po tri, dok je Bugarska poslednja bez bodova.

"U tim su se vratile kapiten Jovana Risović i Marija Petrović, koje nisu igrale na Svetskom prvenstvu, imali smo i manjih zdravstvenih problema, a što se sutrašnje utakmice tiče, pred nama je dobro organizovan i jak protivnik kog dobro poznajemo. Napravili su dobar rezultat na poslednjem svetskom i evropskom prvenstvu i sigurno da će nam puno značiti podrška publike, koju ovim putem pozivam da nas bodri. Obećavam da ćemo se boriti i dati sve od sebe, kako bi se na kraju zajedno radovali”, poručio je selektor Bregar uoči meča sa Crnom Gorom.

Kapiten našeg tima, golman Jovana Risović, takođe je srećna što su reprezentativke Srbije opet u Zrenjaninu, jer je na svakoj utakmici do sada atmosfera bila dobra, uz punu halu.

"Nadam se da će tako biti i sad, da će nas publika voditi do tog nekog pozitivnog rezultata koji nam je preko potreban pred poslednje dve utakmice u aprilu. Crna Gora je kvalitetna ekipa, u ovom sastavu je vež duže vreme, igraju čvrstu odbranu i nadam se da ćemo moći da im pariramo na najbolji mogući način i na kraju slaviti", rekla je Risovićeva.

Sa svojom saigračicom usaglasila se i Sanja Radosavljević.

"Uvek su nam navijači ovde davali “vetar u leđa” i bili sjajna podrška na terenu", istakla je pouzdana krilna igračica naše reprezentacije.

Plasman na EP obezbediće dve prvoplasirane selekcije iz svake od osam grupa, kao i četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

EP 2024. će biti održano od 28. novembra do 15. decembra ove godine u Austriji, Madjarskoj i Švajcarskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.