Rukomet: Banatski derbi pripao Proleteru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2020, 22:42

Rukomet: Banatski derbi pripao "Proleteru"

Zrenjaninski "Proleter" savladao je "Kikindu Grindeks" u petom kolu rukometne Arkus lige. Lošu odbranu domaćina, gostujuća ekipa je iskoristila i uz mnogo uspešnih kontranapada odnela pobedu u banatskom derbiju.

Iako je poluvreme završeno izjednačenim rezultatom, "Proleter" iz Zrenjanina iskoristio je svaku grešku "Kikinde" i slavio sa konačnih 30:26. Domaći tim nije uspeo da prekine dominaciju gostiju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koja je počela u drugoj polovini igre.

"Mislim da smo utakmicu prelomili u drugom poluvremenu dobro angažovanom igrom u odbrani, što je proizvelo dosta lakih golova iz kontranapada. Stekli smo zavidnu prednost u 45 minutu", kaže pomoćni trener RK "Proleter" Gorjan Spahić, dok Aleksandar Simić, trener MRK "Kikinda Grindeks" dodaje:

"Tome je možda rezultirala malo i naša odbrana. Ne treba kriviti samo golmana, nego smo krivi svi. Kriv je trener najviše. Idemo dalje, čestitamo protivniku na pobedi. Mi smo pogoršali našu situaciju. Donekle nas vade pobede u gostima protiv direktnih konkurenata u borbi za opstanak."

Za najboljeg igrača utakmice proglašen je Saša Terzić, dok je u kikindskom timu najefikasniji bio Nikola Vrgović sa devet postignutih pogodaka. Odbranom zicera, u gostujućoj ekipi posebno se istakao i golman Marko Gaćinović:

"Jedna veoma naporna i teška utakmica. Što se tiče rezultata, prevagnuo je u našu korist. Mislim da je moja ekipa pokazala mnogo veću želju i mnogo veću borbu na terenu, što je manifestovalo takav rezultat", naglasio je Gaćinović, a Igor Mršulja iz kikindske ekipe dodao:

"Želeli smo podjednako. Jedina razlika je to što je on imao sjaju partiju i imao verovatno preko 25 odbrana. Čestitam mu na tome. Na nama je da ovu utakmicu arhiviramo, izvučemo pouke, ispravimo šta možemo i da krenemo dalje."

U narednom kolu zrenjaninski "Proleter" trebalo bi da gostuje timu iz Crvenke, dok se još čeka raspored za kikindsku ekipu, jer je zbog epidemiološke situacije novosadska "Vojvodina" otkazala naredni meč.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.