“Riznica donjeg Potisja” u Zrenjaninu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jul.2019, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Riznica donjeg Potisja” u Zrenjaninu

Treća po redu “Riznica donjeg Potisja” biće održana u subotu, 13. jula, na izletištu kraj Tise, kod Žabaljskog mosta. Ova manifestaciju koja ima za cilj da podstakne boravak na izletištu i promoviše gastronomske specijalitete tog područja najavljena je danas u Zrenjaninu.

Ove godine stavljen je akcenat na reku i na ribe, a posebno soma. To je iz razloga što će se između ostalog organizuovati i takmičenje u kuvanju paprikaša od soma.

“Mnogo ekipa se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prijavilo čak iz cele Vojvodine i očekujemo jako dobar provod I dobro veselje, a najbolji će pobediti. Predstaviće se “Zlatne ruke” žena iz Aradca, vinari, medari, kolačari, herovke, tako da ko god dođe moći će da proba sve te kvalitete iz tog regiona”, rekao je Stevo Čorokalo iz Udruženje “Lokalni edukativni ekološki izazov”.

Duško Radišić naglasio je da je “Riznica donjeg Potisja” manifestaciji veoma značajna za Grad Zrenjanin, ali i Zrenjanince.

“Grad treću godinu za redom podržava ovu manifestaciju, i želja nam je da svake godine imamo što više posetilaca. Ovim putem pozivam sve naše sugrađane na lepo druženje koje je predhodne dve godine pokazalo kako možemo lepo da se družimo I da obilazimo našu najlepšu reku”, izjavio je Duško Radišić, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina.

Pored kulturno umetničkog i gastronomskog programa, posetioci će moći da uživaju i u vožnji čamcima. Kao i svake godine ovoj manifestaciji će se pridružiti I paraplegičari Banata koji će avgusta meseca biti organizatori Tiske regate.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.