Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Avg.2022, 13:00

Ratari nastavljaju protest

Protest poljoprivrednika u Novom Sadu ušao je u šesti dan, uz delimične blokade, pa su od jutros prohodni Varadinski most i Jevrejska ulica, dok je Bulevar Mihajla Pupina zatvoren od Varadinskog mosta do raskrsnice sa Ulicom Modene i Žarka Zrenjanina, a između mosta i Banovine je pedesetak traktora.

Ratari traže otkupnu cenu suncokreta 700 evra po toni, ukidanje akcize na gorivo za poljoprivrednike na količinu do 100 litara po hektaru i da se ograniče trgovačke marže >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na suncokretovo ulje. Vlada je ispunila njihov zahtev da se ukine zabrana izvoza ulja i ponudila im cenu od 535 evra po toni suncokreta.

Oni su juče ponovili zahteve Ministarstvu poljoprivrede i poručili da je to "crvena linija" ispod koje ratari neće ići, a da će ih radikalizovati ukoliko dobiju negativan odgovor od vlasti.

Poljoprivrednik Radoslav Adamović danas je za 021.rs rekao da reakcije na njihove ponovljene zahteve nije bilo.

On je ocenio da je "država zbog populističkih poteza, da bi održala socijalni mir, zakočila cenu suncokreta na 199 dinara", i naglasio da je to "jedan od poteza koji je doveo do protesta".

"Na kraju je uspela čak i da nam rastera kupce, sve velike firme koje su godinama od Srbije otkupljivale suncokret odustaju pošto vide da smo kao zemlja neozbiljni, stalno se nešto menja. Mi tražimo da država ispravi grešku koju je napravila svojim katastrofalnim populističkim potezima", poručio je Adamović.

Ratari iz Kragujevca i Rače razmatraju da li će u ponedeljak zajedno krenuti traktorima put Beograda.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sedmi dan blokada u Novom Sadu: Poljoprivrednici blokirali najviše ulica do sada

Izvor: Danas, 15.Avg.2022, 10:05

Sedmi dan protesta poljoprivrednika blokirano je najviše ulica u Novom Sadu do sada, za saobraćaj je zatvoren Varadinski most, Bulevar Mihajla Pupina i čitava Jevrejska ulica sve do raskrsnice sa Bulevarom oslobođenja.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.