Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jan.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radijatori topli u Kikindi i Zrenjaninu, gas večeras u Vršcu

KIKINDA - Skoro svi korisnici daljinskog grejanja u Kikindi večeras su dobili grejanje, potvrdio je agenciji Beta direktor kikindske Toplane Karolj Damjanov. Takođe, radijatori su topli i u delovima Zrenjanina. Do 22 sata, mađarski gas trebao bi ga stigne u Vršac.

On je objasnio da je gas iz Mađarske stigao u 19.00 do kikindske Toplane i za svega nekoliko minuta u grejnom sistemu je postignuta temperature od 40 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stepeni u odnosu na maksimalnu od 55 stepeni, tako da će ona biti održavana do 23 sata.

Prema rečima Damjana, grejanje je uspostavljeno u tri najveće kotlarnice u gradu, dok iz tehničkih razloga nije pušteno samo u četvrtu, najmanju, koja greje stotinak stanova oko gradske pijace.

Grejanje ima oko 3.200 stanova, a oko stotinak stanova i dalje nema, precizirao je direktor Toplane.

Član Kriznog štaba Branislav Čolak saopštio je da je gas pušten i prioritetima - gradskoj bolnici i Pekari Kikinda, koja je najveći proizvođač hleba.

Gas stigao i u delove Zrenjanina

Zrenjanin je večeras dobio gas, potvrdio je dispečer preduzeća za distribuciju toplotne energije i gasa DP "Grejanje".

Međutim, kako saznaje agencija Beta, trenutno gasa ima tek u pojedinim delovima grada.

Na području Grada Zrenjanina na gasnu mrežu priključeno je 22.500 domaćinstava.

Termoelektrana - toplana u nedelju je prešla na grejanje grada mazutom koga ima na zalihama za najmanje mesec dana, tako da se ne očekuju problemi u daljinskom grejanju stanova.

U Zrenjaninu je na sistem daljinskog grejanja priključeno oko 7.500 domaćinstava.

Snabdevanje strujom je za sada stabilno, iako je, kako je saopšteno iz zrenjaninske "Elektrodistribucije", zabeležena rekordna potrošnja.

Mađarski gas stiže u Vršac

Predsednik opštine Vršac Čedomir Živković, posle konsultacija sa pokrajinskim izvršnim organima i rukovodstvom "Srbijagasa", rekao je da očekuje da prioriteti u ovom južnobanatskom gradu dobiju gas do 22 časa.

"Obavešten sam da će gas Vršcu biti isporučen za Gradsku bolnicu, toplane i za 'Hemofarm' koji je zbog nedostatka ovog energenta morao da obustavi proizvodnju", rekao je Živković.

Gradska bolnica u Vršcu, koja već od ranije ima problema sa grejanjem zbog dotrajalosti kotlarnice, nema alternativu i može jedino da čeka.

Lakše bolesnike otpustili su kućama, a druge iz starog premestili u novi deo bolnice u kojem su organizovali grejanje na struju.

"U pomoć nam je pritekla Neuropsihijatrijska bolnica sa svojom perionicom. Biće teško ako bez grejanja ostanu operacioni blok i porodilište. Zato me posebno raduje ova vest", rekao je Beti direktor bolnice dr Slavko Timotijević.

Direktorka Centra za odnose sa javnošću "Hemofarma" Gordana Lazić Velovan rekla je za Betu da, i ako gas večeras stigne do njih, proizvodnja ne može biti pokrenuta do sutra, jer je potrebno ponovo organizovati proces za početak rada.

Kako je ranije saopšteno iz "Hemofarma" zaustavljanje proizvodnje neće uticati na snabdevanje veledrogerija lekovima.

"Veledrogerije su korektno snabdevene Hemofarmovim lekovima. Ipak, zbog mogućih slučajeva nedostatka određenih preparata u Kompaniji dežuraju službe prodaje i distribucije. Funkcionisanje je svedeno na minimum, kroz dežurstva, kako bi se održao sistem i sprečila bilo kakva entualna havarija", saopštio je danas "Hemofarm".

U teškoj situaciju u Vršcu je i Gerontološki centar, a bez gasa je i 13.000 domaćinstava od kojih više od dve trećine nema alternativu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mađarski gas stiže u Vršac do 22 časa

Izvor: Kurir, 09.Jan.2009, 00:37

VRŠAC, 08. januara 2009. (Beta) - Predsednik opštine Vršac Čedomir Živković, posle konsultacija sa pokrajinskim izvršnim organima i rukovodstvom "Srbijagasa", rekao je da očekuje da prioriteti u ovom južnobanatskom gradu dobiju gas do 22 časa. "Obavešten sam da će gas Vršcu biti isporučen...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.