Pšenice za tonu manje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jul.2009, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pšenice za tonu manje

ZRENJANIN - Na poljima u Srednjebanatskom okrugu žetva je do danas okončana na 37.500 hektara, ili na 70 odsto ukupnih površina, uz prosečan rod od 3,6 tona po hektaru, potvrđeno je Tanjugu u Poljoprivrednoj stručnoj službi u Zrenjaninu.

Dosadašnji rod hlebnog žita, u odnosu na lanjski, manji je za 1,1 tonu po jedinici površine, čemu su umnogome doprinele česte i obilne kiše od početka žetve, polovinom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << juna, pa sve do današnjeg dana.

Pored toga što su smanjile prinos i produžile žetvu, padavine su nepovoljno uticale i na kvalitet i vlažnost hlebnog žita, ocenjuju stručnjaci.

Prema podacima poljoprivrednih službi, na području srednjeg Banata završena je žetva ozimog ječma, uz prosečan rod od 3,6 tona po hektaru, i uljane repice, sa prosečnim prinosom 2,1 tonu, dok se kraju privodi kosidba jarog ječma.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.