Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Jul.2020, 20:35

Protesti i danas širom Srbije

U centru Zrenjanina večeras je počeo treći po redu protest nezadovoljnih gradjana.

"Ovde smo da bismo podržali Beograd, ali i celu Srbiju, sve gradove, sve probleme koje gradjani imaju na lokalnom i državnom nivou, ali smo tu i zbog naših zahteva", kazala je agenciji Beta Jelena Djokić, student Pravnog fakulteta u Beogradu.

Ona je istakla da Zrenjaninci zahtevaju čistu vodu, zatvaranje kafilerije >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i da ne žele da im se gradi fabrika guma koja će, kako je navela, zagadjivati vazduh i stanovnike tog grada.

Okupljeni su i danas nosili transparente "stop diktaturi" i "hoćemo čistu vodu, a ne prljave gume", a od večeras i "kad popizdi ZR znaš da je kraj".

Oko 70 Čačana protestovalo protiv vlasti u centru grada treći dan za redom

U Čačku je večeras održan protest protiv aktuelne vlasti, treći dan za redom, na kome se okupilo oko 70 gradjana.

Oni su mirno protestovali ispred zgrade lokalne Skupštine, bez transparenata i bez parola.

Demonstranti su ispred zgrade lokalne Skupštine postavili kutiju za prikupljanje humanitrne pomoći za čačansku bolnicu.

Nije primećeno prisustvo uniformisanih policajaca u blizini demonstranata.

Protest je zakazan preko društvnih mreža pod parolama "narodni protest", "svi zajedno", "nema odustajanja", "protiv dikature Vučićevog režima, protiv brutalnosti policije, protiv laži i obmana".

Kao ni prethodna dva protesta ni u pozivu za ovaj nije bilo potpisanog organizatora.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.