Promocija rumunske književnosti u Vojvodini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Okt.2012, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promocija rumunske književnosti u Vojvodini

ZRENJANIN -

U organizaciji Zavoda za kulturu vojvođanskih Rumuna danas su u Zrenjaninu promovisane knjige dr Ljubice Rajkić iz Rešica "Vasko Popa - poetska granica" i Branduše Žujka "Rumunska književnost u Vojvodini 1945-1989".

Rajkić je izjavila Tanjugu da je prvo izdanje monografije o Vasku Popi izdato i bukvalno nestalo "preko noći" u Bukureštu, a da je danas u Zrenjaninu promovisano drugo, skraćeno, izdanje njene doktorske disertacije sa prevodom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Pored autorki, o knjigama su u Kulturnom centru govorili književni kritičari George Žuma iz Rešica i Ileana Magda iz Vršca.

Zavod za kulturu vojvođanskih Rumuna u Zrenjaninu u proteklih pet godina promovisao je 25 knjiga koje predstavljaju rumunsko stvaralaštvo, nastalo u Vojvodini u drugoj polovini 20. veka.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.