Promocija Tišmine knjige

Izvor: Danas, 28.Jan.2015, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promocija Tišmine knjige

Zrenjanin - U Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin“ u petak, 30. januara, biće održana promocija knjige Slobodana Tišme pod nazivom „Velike misli malog Tišme“. Tišma je dobitnik „Nagrade za moderni umetnički senzibilitet“ Fonda „Todor Manojlović“ za 2013. godinu, koju dodeljuje zrenjaninska biblioteka. Tišmina knjiga objavljena je u ediciji Feniks, u okviru koje Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ objavljuje knjige dobitnika nagrade >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Fonda „Todor Manojlović“, a koje predstavljaju značajan presek književnih i kritičkih ostvarenja 20. i 21. veka.

- Knjiga predstavlja izbor intervjua i novinskih tekstova u rasponu od 1994. do 2014. godine prema izboru majstora autofikcije Slobodana Tišme. Ovo je knjiga koja istovremeno razotkriva i skriva uputstvo za život-u-umetnosti. Prvi intervju u ovoj knjizi jeste razgovor Slobodana Tišme sa Nadom Petronijević Čović za Radio Studio B, a poslednji sa Nenadom Jovanovićem za „Književni magazin“ - objašnjava Vladimir Arsenić, upravitelj fonda „TM“.

Na promociji će, pored autora, govoriti i članovi Upravnog odbora Fonda „Todor Manojlović“. Među njima su i profesorka dr Vladislava Gordić Petković, predsednica UO Fonda, redovni profesor na Odseku za anglistiku Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, kao i književnici Laslo Vegel i Vladimir Arsenijević. Promocija počinje u 19 časova.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.