Prokupački učenici ekipno prvi na takmičenju muzičkih škola

Izvor: JužneVesti.com, 15.Maj.2017, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prokupački učenici ekipno prvi na takmičenju muzičkih škola

Na republičkom festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije u Zrenjaninu, učenici Muzičke škole "Kornelije Stanković“ su u jakoj konkurenciji osvojili prvu nagradu u generalnom plasmanu, a odlične rezultate postigli su i u pojedinačnoj konkurenciji.

Učenici Jana Vukašin, Anđela Zdravković, Damir Sušica i Petar Pavlović su u generalnom plasmanu, od mogućih 100, osvojili ukupno 92,67 poena.Damir je pojedinačno osvojio 2. nagradu; foto: Lj.M.

Pojedinačno, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Jana je osvojila prvu nagradu sa 95, 85 poena. Ona je učenica 4. razreda, odsek gitare u klasi nastavnika Slavka Sremčevića. Anđela pohađa 2. razred, odsek solo pevanja u klasi nastavnika Nemanje Pejčića, a na ovom takmičenju je osvojila prvu nagradu i 92,14 poena. Damir je učenik 6. razreda, odsek violina u klasi nastavnika Vuka Drobnjaka i osvojio je drugu nagradu i 82,71 poen.Anđela je u solo pevanju osvojila prvo mesto; foto: Lj.M.

U pojedinačnoj konkurenciji, kako kaže direktor prokupačke škole Vlada Drobnjak, briljirao je Petar Pavlović, učenik 5. razreda, odsek klavir u klasi nastavnika Danijela Dojčinovića kome je sedmočlani žiri dodelio maksimalnih 100 poena.

I po završetku nastupa, publika, koja je bila vidno oduševljena, dugim aplauzom je pozvala našeg Petra da se vrati na scenu i ponovo joj se pokloni – kaže Drobnjak.

Učenici ove Muzičke škole se mogu pohvaliti i uspesima na 14. Međunarodnom takmičenju mladih harmonikaša "Zvezdane staze“ u Kragujevcu gde je Oliver Stojiljković, učenik u klasi nastavnika Ljubomira Vukićevića, osvojio drugu nagradu i 87 poena.

Takmičenje u Kragujevcu je inače svetski priznato takmičenje za harmoniku i, pored učesnika iz Srbije, takmičari su bili i harmonikaši iz Austrije, Bugarske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.