Projekcija filma koji je dobio nagradu žirija za strani film

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2016, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Projekcija filma koji je dobio nagradu žirija za strani film

U okviru mini-festivala etnološkog filma u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u petak, 2. decembra 2016. godine, u 20 časova biće održana projekcija filma "Fatuma i Asja, dve afarske devojčice u Etiopiji" koji je dobio nagradu žirija Međunarodnog festivala etnološkog filma u Beogradu za strani film.

Na ovom mini-festivalu koji traje od 18. novembra do 9. decembra, svakog petka u 20 časova, održavaće se projekcije filmova s prošlogodišnjeg Međunarodnog festivala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << etnološkog filma ogranizovanog u Etnografskom muzeju u Beogradu.

Mini-festival etnološkog filma realizovan je u saradnji sa Etnografskim muzejom u Beogradu, a nadležna kustoskinja je Ksenija Mihić, etnološkinja-antropološkinja u Narodnom muzeju Zrenjanin.

Ulaz na projekcije je besplatan.

O filmu:

Fatuma i Asja, dve afarske devojčice u Etiopiji

Narod Afara u Etiopiji preživljava svakodnevicu u nimalo zahvalnom prirodnom okruženju. Kompleksno organizovan društveno-privredni život njegovih pripadnika ogleda se u sudbinama dveju devojaka, Fatume i Asje, a izazovi sa kojima se one suočavaju ukazuju na kulturne modele i procedure na osnovu kojih ovaj narod postoji već vekovima.

Dobio je nagradu žirija za strani film.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

ZR: Premijera filma "Majstori banatskog slikarstva od 18. do 20. veka"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2016, 10:08

U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin danas u 19 časova biće premijerno prikazan film „Majstori banatskog slikarstva od 18. do 20. veka – iz Likovne zbirke Narodnog muzeja Zrenjanin"...Ove godine Narodni muzej obeležava 110 godina od donošenja odluke o osnivanju kao i 105 godina od početka rada,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.