Proglašeni dobitnici Nagrade grada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Dec.2014, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proglašeni dobitnici Nagrade grada

Dobitnici ovogodišnje Nagrade grada Zrenjanina su istaknuti sportisti Zoran Šipka i Davor Štefanek, direktorka Osnovne i srednje škole "9. maj" u tom gradu Snežana Oluški i ekonomista Dejan Molnar, saopšteno je danas iz kabineta gradonačelnika Zrenjanina. Sem pojedinačne, nagrade su proglašene i u kategoriji kolektiva. Dobitnici tog priznanja su Srpski hor "Sveti Serafim Sarovski" Zrenjanin i kompanija "Drekslmajer Automotiv".

U obrazloženju Komisije za dodeljivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nagrada i priznanja Skupštine Zrenjanina objašnjava se da je predsednik i takmičar Streljačkog kluba za osobe s invaliditetom "Olimp" Zrenjanin Zoran Šipka nagradu dobio za postignute sportske rezultate i za doprinos razvoju sporta za osobe sa invaliditetom.

Član rvačkog kluba "Proleter" Davor Štefanek nagrađen je za za ostvarene vrhunske sportske rezultate i titulu šampiona sveta osvojenu u Taškentu, Uzbekistan, septembra 2014. godine.

U saopštenju se objašnjava da je direktorka zrenjaninske Osnovne i srednje škole "9. maj" Snežana Oluški dobitnica najvećeg gradskog priznanja zbog doprinosa inkluzivnom obrazovanju i za pokretanje niza aktivnosti za poboljšanje kvaliteta života mentalno nedovoljno razvijenih osoba.

Srpski hor "Sveti Serafim Sarovski" Zrenjanin, dodaje se, nagradu je dobio za doprinos popularizaciji horskog pevanja i srpske duhovne muzike i uspešno negovanje horske tradicije grada, dok je kompanija "Drekslmajer Automotiv" nagrađena zbog, kako se navodi, postignutog dometa najvećeg poslodavca, kao najuspešnija izvozna kompanija u Zrenjaninu.

Dobitnicima Nagrade grada Zrenjanina će, pored priznanja u vidu Povelje, biti dodeljena i novčana nagrada, a svečanost dodele najavljena je za 26 decembar.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.