Izvor: Blic, 03.Sep.2009, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Produžen pritvor Kneževiću

ZRENJANIN - Vrhovni sud odlučio je juče da bivši gradonačelnik Zrenjanina Goran Knežević i gradski funkcioner Ivan Dević ostanu u pritvoru.

U obrazloženju odluke Vrhovnog suda navodi se da je prvostepeni sud pravilno produžio pritvor okrivljenim Goranu Kneževiću i Ivanu Deviću, jer postoji sumnja da su počinili krivično delo zloupotrebe službenog položaja, za koje je propisana kazna zatvora veća >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od 10 godina. Dalje se navodi da u tom slučaju postoje i „osobito teške okolnosti izvršenja navedenog krivičnog dela, koje se odnose na visinu pribavljene imovinske koristi i na okolnost da je okrivljeni Knežević navedena krivična dela izvršio na funkciji gradonačelnika Zrenjanina".

- Odluka Vrhovnog suda Srbije da odbaci žalbu na rešenje Posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu o produženju pritvora Goranu Kneževiću i njeno obrazloženje kontradiktorni su odluci i obrazloženju istog suda od pre dvadesetak dana, saopštili su branioci bivšeg gradonačelnika Zrenjanina. Odbrana navodi da je tada ukinuto rešenje prvostepenog suda o produženju pritvora, a da se iz svega toga može zaključiti da je „Vrhovni sud odlučivao pod snažnim političkim pritiskom da se Goran Knežević ne pusti na slobodu".

Knežević je uhapšen u oktobru prošle godine, a protiv njega i još 21 osobe u aprilu je podignuta optužnica zbog zločinačkog udruživanja, zloupotrebe službenog položaja, primanja i davanja mita.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.