Produžen pritvor Kneževiću

Izvor: S media, 14.Avg.2009, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Produžen pritvor Kneževiću

Specijalni sud produžio je pritvor za 30 dana bivšem gradonačelniku Zrenjanina Goranu Kneževiću i koordinatoru za privredu i javna preduzeća te opštine Ivanu Deviću, optuženim za malverzacije sa gradjevinskim zemljištem, saopštilo Specijalno tužilaštvo za borbu protiv organizovanog kriminala.

Tužilaštvo je navelo da je istim rešenjem Posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu ukinut pritvor okrivljenom Uglješi Grguru i najavilo žalbu na tu odluku. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

U objašnjenju je naveden stav Specijalnog tužilaštva da i dalje postoje razlozi da okrivljeni ostane u pritvoru, jer nisu saslušani svi svedoci, koje je to tužilaštvo predložilo u dosadašnjem toku krivičnog postupka.



Vrhovni sud Srbije je u ponedeljak ukinuo rešenje kojim je Kneževiću, Deviću i Grguru produžen pritvor i predmet vratio Specijlanom sudu na ponovno odlučivanje.


Posebno odeljenje Okružnog suda u Beogradu novim rešenjem produžilo je pritvor Kneževiću i Deviću, a ukinuo Grguru.

Knežević i njegovi saradnici uhapšeni oktobra prošle godine, a optužnica Specijalnog tužilaštva za organozovani kriminal, podignuta aprila ove godine, tereti ih da su kao pripadnici organizovane kriminlane grupe kroz više malverzacija sa gradjevinskim zemljištem u Zrenjaninu protivpravno prisvojili gotovo dva miliona evra.

Pored Kneževića, kao pripadnici gradjevinske mafije, optuženi su i koordinator za oblast privrede opštine Zrenjanin Dević, načelnik Odeljenja za poslove urbanizma Nikola Halas, vlasnik agencije "Gvozden” Grgur, Bratislav Tomić, Milan Milošev, David Dimić, Marijana Šarenac, Bojan Selimović.

Medju optuženima su i direktor Direkcije za izgradnju grada Branko Savković, Laslo Fuks, Božidar Djurica, Milorad Ponoćko, Mile Unčanin, Vladan Racić, Djordje Matić, Ranko Babović, Milorad Smiljković, Mladen Živković, Miloš Baždar, Dragan Djordjević i Mile Jerković.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.