Izvor: Radio 021, 23.Nov.2018, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodaje se brodogradilište u Perlezu

Stečajni upravnik Dušan Lazić oglasio je prodaju brodogradilišta "Šipjard Bomeks 4M" iz Perleza.

Javno nadmetanje zakazano je za 21. decembar, a početna cena je 315,2 miliona dinara, što je 50 odsto procenjene vrednosti, pišu "Novosti".

Jedno od najuspešnijih srpskih brodogradilišta potonulo je u stečaj, a zatim bankrot, u trenutku kada je navršilo deceniju rada. Na begejskom navozu u Perlezu, nedaleko od Zrenjanina, od otvaranja 2008. do 2012. proizvedeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je 35 plovila.

Tada se, zbog recesije i pada narudžbi, firma našla u finansijskoj krizi i sve ređe proizvodila brodove. Svi pokušaji vlasnika, beogradske "Bomeks grupe" i menadžmenta da oporave firmu bili su bezuspešni.

Stečaj je otvoren u Privrednom sudu u Zrenjaninu februara ove godine, nakon blokade računa od 1.097 dana na iznos od 172 miliona dinara, na zahtev samog privrednog društva koje je priznalo da je prezaduženo i da dugove ne može da vraća. Poverioci su se odmah nagodili da do svojih potraživanja dođu unovčavanjem stečajne mase brodogradilišta.

Od odlaska brodogradilišta "na doboš" neće biti mnogo vajde, jer potraživanja premašuju 2,5 milijarde dinara. "Kratkih rukava" ostaće i bivši radnici, kojima nisu isplaćene zarade iz prethodnih godina.

Autor: Novosti

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.