Izvor: B92, 25.Apr.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pritvor uhapšenim direktorima

Zrenjanin -- Određen pritvor za 16 uhapšenih direktora različitih preduzeća osumnjičenih da su malverzacijama u kompaniji "Agroživ" oštetili državni budžet za 18 miliona evra.

Istražani sudija Okružnog suda u Zrenjaninu Zoran Paripović je doneo rešenje o sprovođenju istrage protiv tih direktora zbog sumnje da su sklapali fiktivne ugovore >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << radi pribavljanja protivpravne imovinske koristi vlasnicima kompanije "Agroživ".

Zbog sprečavanja uticaja na svedoke pritvor do 30 dana određen je direktoru preduzeća "Agroživ Jagodina" Branku Vranješu (43) iz Jagodine, suvlasniku kompanije "Agroživ" iz Pančeva Radetu Đuriću (54) iz Beograda i bivše suvlasniku kompanije "Agroživ" iz Pančeva Zoranu Trifuljesku (62) iz istog grada.

Pritvor je određen i direktoru preduzeća "Finansije" iz Pančeva Željku Buvaču (46), direktoru preduzeća "Agroživ komerc" Nenadu Živanovu (30) i direktoru preduzeća "Agroplus" i šef kabineta kompanije "Agroživ" Sretenku Ivaniševiću (52), svi iz Pančeva.

Pritvoren je i direktor preduzeća "Panživ" Đuro Uglješin (53) iz Pančeva, bivši direktor preduzeća "Pobeda" iz Vladimirovaca Slavko Milićević (66) i direktor preduzeća "Pobeda" iz Vladimirovaca i preduzeća "Farma" iz Alibunara Sava Lukić (59).

Pritvor je određen i direktoru preduzeća "Panonija" iz Crepaje Stevi Krstinu (46) iz Samoša, bivšem direktoru preduzeća "Farme" iz Vladimirovaca, Milanu Simonoviću (48) iz Plandišta, direktoru preduzeća "Agroživ Ratarstvo" iz Crepaja, Đurici Krstinu (66) i direktoru preduzeća "Peščara promet" Banatski Karlovac, Draganu Lapčeviću (58) iz Banatskog Karlovca, i direktoru preduzeća "Agroživ Kovin" Goranu Maku (45) iz Jagodine.

U pritvoru će biti i direktor preduzeća "Unirea" iz Uzdina Nenad Mošorinav (48) iz Samoša i direktor preduzeća "Živina promet" iz Beograda Boško Petrović (49), navodi se u saopštenju.

MUP Srbije je juče saopštio da je uhapšeno 17 bivših i sadašnjih direktora društvenih, privatnih i mešovitih firmi u okviru višemesečne istrage u otkrivanju zloupotreba i korupcije u kompaniji "Agroživ".

Uhapšen je i direktor preduzeća "Vitamiks BSB agroindustrija" Samoš, Predrag Stanin (41), ali njemu nije određen pritvor, rekao je Tanjugu istražni sudija Zoran Paripović.

U zrenjaninskom Okružnom sudu početkom aprila pokrenuta je istraga protiv pritvorenog vlasnika i predsednika pančevačke kompanije "Agroživ" Miroslava Živanova (57) i protiv četvorice njegovih saradnika Zorana Prebiračevića (54), Milana Antića (55), Đure Budimira (55) i Šandora Juhasa (60).

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Teški" 18 miliona evra

Izvor: Večernje novosti, 25.Apr.2008

Istražani sudija Okružnog suda u Zrenjaninu Zoran Paripović odredio je pritvor za 16 sadašnjih i bivših direktora mešovitih društvenih i privatnih firmi u Srbiji, osumnjičenih da su malverzacijama u kompaniji "Agroživ" iz Pančeva oštetili državni budžet za 18 miliona evra

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.