Pritvor bivšem vlasniku Jugoremedije

Izvor: Studio B, 08.Nov.2012, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pritvor bivšem vlasniku Jugoremedije

Bivšem generalnom direktoru zrenjaninske fabrike lekova "Jugoremedija" Jovici Stefanoviću - Niniju određen je pritvor do 30 dana, rečeno je Agenciji Beta u Tužilaštvu za organizovani kriminal, u Beogradu.

Pritvor je određen i bivšem direktoru te fabrike Zlatku Markoviću i direktorki preduzeća "Nini" Olgi Antić. Njih troje su osumnjičeni da su oštetili "Jugoremediju" za oko 7,5 miliona evra. U Tužilaštvu je rečeno da je osumnjičenima određen pritvor zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << opasnosti od bekstva i od uticaja na svedoke.   

Stefanović, vlasnik firmi "Nini" i "Jaka 80" iz Radoviša, Zlatko Marković i Olga Antić su juče uhapšeni. Osumnjičeni su od marta 2006. godine do februara 2007. godine uvećavali fakture za kupovinu sirovina za proizvodnju lekova "Jugoremedije" od preduzeća "Jaka 80" iz Radoviša koje je tu istu sirovinu poreklom iz Indije nabavilo po 70 puta nižoj ceni od prodajne.   

Jovica Stefanović prethodno je hapšen nekoliko puta u Srbiji i Makedoniji pod optužbama da je nazakonito poslovao i učestvovao u sumnjivim privatizacijama. Poslednji put je uhapšen zbog malverzacija sa beogradskim Srbolekom, novembra 2010. Nakon toga Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je 8. februara 2011. protiv njega opružnicu u kojoj mu je na teret stavljeno da je sa saradnikom Milanom Lučićem, sumnjivim privatizacijama i nezakonitim poslovima, stekao najmanje pet miliona evra.

Nakon toga, Tužilaštvo je donelo naredbu o oduzimanju imovine. Na spisku za oduzimanje nalaze se preduzeće "Nini" koje poseduje 238.745 akcija preduzeća "Srbolek", 105.183 akcije AIK banke i preduzeće za usluge i holding poslove "Marko plus" iz Novog Sada. Ukupno se procenjuje da je Stefanovićeva imovina u akcijama firmi vredna oko pet miliona evra.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Pritvor bivšem vlasniku Jugoremedije

Izvor: Press, 08.Nov.2012

Bivšem generalnom direktoru zrenjaninske fabrike lekova "Jugoremedija" Jovici Stefanoviću - Niniju određen je pritvor do 30 dana, rečeno je večeras Agenciji Beta u Tužilaštvu za organizovani kriminal, u Beogradu..Pritvor je određen i bivšem direktoru te fabrike Zlatku Markoviću i direktorki...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.