Pretnje smrću protivnicima promene naziva Zrenjanina

Izvor: Radio 021, 07.Mar.2018, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretnje smrću protivnicima promene naziva Zrenjanina

Organizatorima tribine "Petrovgrad? Neće proći!" koja je najavljena za subotu u Zrenjaninu kao izraz protesta zbog namere gradskih vlasti da promene naziv tog grada u Petrovgrad, upućene su pretnje smrću preko interneta koje su prijavljene policiji.

"U komentarima ispod najave tribine, upućene su pretnje i pozivi na linč gradjana i gradjanki Zrenjanina koji žele da čuju govornike tribine", navela je nevladina organizacija "Skaska" iz Zrenjanina.

"Atmosfera >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << koja je napravljena u Zrenjaninu, zahvaljujući udruženju ‘Petrovgrad’ je nedopustiva. U 21. veku, u multietničkom gradu, koji je nekada bio centar gradjanske svesti, nasilno se nameće promena imena grada, nasuprot simbolu antifašističke borbe, a gradjani koji se ne slažu suočavaju se sa pretnjama različitih desničarskih organizacija i pojedinaca", piše u saopštenju.

"Upozoravamo da je opasno igrati se nacionalizmom, posebno u zemlji koja se još nije suočila sa svojom ratnom prošlošću, a zaključujemo i da osveta poraženih u Drugom svetskom ratu uzima sve više maha. Desničari i nacionalisti parališu ceo region, isti su im motivi i retorika u Hrvatskoj, Bosni i kod nas, a naše je da im pošaljemo jasnu poruku: Neće proći, Zrenjanin je naš grad. Da Zrenjanin ostane Zrenjanin!", navodi se u saopštenju.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Pretnje smrću organizatorima tribine „Petrovgrad? Neće proći!“

Izvor: Danas, 08.Mar.2018, 00:45

Organizatorima tribine "Petrovgrad? Neće proći!" koja je najavljena za subotu u Zrenjaninu kao izraz protesta zbog namere gradskih vlasti da promene naziv tog grada u Petrovgrad, upućene su pretnje smrću preko interneta koje su prijavljene policiji. Članak Pretnje smrću organizatorima tribine „Petrovgrad?...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.