Presejavanje useva u srednjem Banatu (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2021, 14:29

Presejavanje useva u srednjem Banatu (AUDIO)

Hladno vreme i u ataru Zrenjanina nanelo je štete ratarima. Na ne malom broju parcela bilo je presejavanja suncokreta i kukuruza. O tome je sa savetodavcem u tamošnjoj Poljoprivrednoj stanici Zoricom Rajačić razgovarao Stevan Davidović.

"Trenutno se na poljima srednjeg Banata se na ne tako malom broju parcela dolazi do presejavanju useva. Štete se beleže od štetočina i divljih životinja i ptica na suncokretu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i kukuruzu ili slaba energija. Čeka nas i zaštita useva, uz procenu prioriteta, obraćajući pažnji ne samo na razvoj useva već i korova.

"Preporuka proizvođačima je da prate preporuke srtučnih ljudi i meteoprognoze. Setva je rano počela ali se i prekidala zbog vremenskih uslova" rekla je Rajačić. Usevi su dosta dugo nicali ili kasnije ponikli.

Šećerna repa, koja je zasađena na relativno malim površinama (1500 hektara), je takođe presejavana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.