Prepolovljen rod višnje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jun.2010, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prepolovljen rod višnje

ZRENJANIN -

U rasadniku "Dijamant- Agrara" počela je berba višanja, a zbog nepovoljnih vremenskih uslova u vreme cvetanja, u rasadniku procenjuju ovogodišnji ukupan rod na 200 tona, što je upola manje nego prošle godine.

U ovoj berbi će u narednih dvadesetak dana posao dobiti 600 do 800 berača. Dnevnica berača zavisiće od njihove produktivnosti, umešnosti i veštine. Vlasnici po gajbici, teškoj desetak kilograma, plaćaju 100 dinara.

Sva stabla u tom višnjiku donose rod "oblačinke" namenjene, pre svega, za prodaju i industrijsku preradu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Počela berba višanja

Izvor: S media, 18.Jun.2010

U rasadniku „Dijamant- Agrara“ počela je berba višanja, a zbog nepovoljnih vremenskih uslova u vreme cvetanja, u rasadniku procenjuju ovogodišnji ukupan rod na 200 tona, što je upola manje nego prošle godine. ..U ovoj berbi će narednih 20-tak dana posao dobiti 600 do 800 berača. Dnevnica...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.