Preminuo Aleksandar Bjelogrlić

Izvor: B92, 06.Feb.2019, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Aleksandar Bjelogrlić

Književnik i novinar lista Zrenjanin Aleksandar Bjelogrlić preminuo je jutros posle duge i teške bolesti, objavio je taj nedeljnik.

"Saša je bio najbolji pisac koga je redakcija ikad imala, bavio se prevodilaštvom, pisao je eseje i pripovetke, objavio je više proznih knjiga koje su imale značajan odjek i u stručnoj javnosti, a pogotovo među čitaocima", saopštila je redakcija.

Aleksandar Bjelogrlić je bio dugogodišnji urednik rubrika Kultura, Društvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Hronika, a bio je i zamenik glavnog urednika tog lista.

Čitaoci "Zrenjanina" pamte njegove reportaže o poznatim Zrenjanincima iz sveta književnosti, nauke, umetnosti, intervjue koje je vodio sa ljudima koji su bili svedoci lokalne istorije.

Bjelogrlić je rođen 8. februara 1967. u Zrenjaninu. Studirao je komparativnu književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Objavio je pet zbirki pripovedaka, jedan roman i dve zbirke eseja. Na srpski je preveo prozu Montegjua Roudža Džejmsa, Tima Parksa, Roberta Džejmsa Volera i Doris Lesing.

Najpoznatije knjige su mu "Citadela", "Brazilski akvarel", "Temeljna opcija".

Vreme i mesto sahrane biće objavljeni naknadno.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo Aleksandar Bjelogrlić

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Feb.2019

Književnik i novinar Lista Zrenjanin Aleksandar Bjelogrlić preminuo je jutros poslije duge i teške bolesti, objavio je taj nedjeljnik.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.