Premijer Republike Srpske u poseti Banatu: Primeniti iskustva Zrenjanina u privlačenju investicija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Nov.2019, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer Republike Srpske u poseti Banatu: Primeniti iskustva Zrenjanina u privlačenju investicija

Predsednik Vlade Republike Srpske, Radovan Višković, boravio je u poseti Zrenjaninu.

Tema posete bila je unapređenje privredne saradnje i mogućnosti investiranja sa obe strane.

Gradonačelnik Zrenjanina i vodeći privrednici iz ovog grada u Banatu, razgovarali su o privrednoj saradnji sa premijerom Republike Srpske.

Razmenjena su iskustva oko poslovnih zona koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Zrenjanin ima i privlačenja stranih investicija.

"Želja Republike Srpske je da privrednici koji imaju značajne subjekte i u Zrenjaninu i u Vojvodini ekonomski ulažu u Republiku Srpsku, ali da od toga imaju i profit i korist, tako bi i Republika Srpska imala korist u povećanju zaposlenosti i u ostanku i opstanku ljudi na vekovnim ognjištima", rekao je premijer Republike Srpske Radovan Višković.

Iskustva Zrenjanina znače primer dobrog ekonomskog razvoja koji je primenjiv i u zemljama u okruženju.

"Zajedno sa našim privrednicima na sastanku je razgovarano o interesima privrednika da rade u Republici Srpskoj, a takva ekonomska inicijativa znači i ljudima iz Republike Srpske", istakao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.