Prelivanje kadrova Narodne partije u DSS

Izvor: RTS, 28.Nov.2012, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prelivanje kadrova Narodne partije u DSS

Demokratskoj stranci Srbije u Zrenjaninu pristupilo je oko 500 doskorašnjih članova Narodne partije. Oni su bili nezadovoljni "centralističkom i despotskom vlašću" vrha partije, kaže dosadašnja potpredsednica GO NP Maja Prolić.

Oko 500 članova Narodne partije u Zrenjaninu, gradskog odbora te stranke i članova predsedništva, pristupilo je Demokratskoj stranci Srbije (DSS) u tom gradu.

Razloge >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je na današnjoj konferenciji za novinare izložila dosadašnja potpredsednica GO NP Maja Prolić, koja je navela da je takav korak učinjen zbog "centralističke i despotske vlasti od strane vrha NP i šefa stranke Maje Gojković".

"Maju Gojković izuzetno cenimo kao ličnost i građanina ove države. I pored naših upozorenja povukla je niz poteza koji nama ovde u Zrenjaninu nisu išli u korist. Koliko znam ista situacija je bila i u nekim drugim gradovima", navela je Prolić.

Jedan od razloga jeste i insistiranje na saradnji sa "bivšom strankom G17 koja je urušila ugled u Zrenjaninu", rekla je bivša potpredsednica GO NP.

Prolić je izjavila i da je program DSS, po njenoj i proceni njenih stranačkih kolega, jedini koji zastupa stavove koji su u interesu države Srbije.

Predsednik GO DSS u Zrenjaninu Čedomir Janjić izrazio je zadovoljstvo što je zrenjaninskom DSS pristupio i Radivoje Jelovac, jedan od osnivača NP.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.