Prelepljen spomenik Žarku Zrenjaninu likom kralja Petra

Izvor: Beta, 18.Maj.2018, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prelepljen spomenik Žarku Zrenjaninu likom kralja Petra

Spomenik narodnom heroju Žarku Zrenjaninu, u centru Zrenjanina, kraj zgrade bivšeg komiteta, osvanuo je danas prelepljen plakatima sa likom kralja Petra.Na plakatima je ispisano Petrovgrad Nikada Zrenjanin i "akcija.org", a prelepljena je i tabla Socijalističke partije Srbije (SPS) čije se prostorije nalaze u zgradi kraj koje je spomenik."Srbska Akcija", kako navodi na svom sajtu, je "udružena borbena delatnost i zajedničko pregnuće pravoslavnih srbskih rodoljuba koje ima za cilj buđenje srbskog naroda iz postojeće letargije, učmalosti i bivstvovanja u lažnom miru ustajale duhovne bare Novog doba".Pre samo devet dana, na Dan pobede, na ovaj spomenik položeni su venci, a među delegacijama koje su to učinile bili su predstavnici lokalne samouprave, boračkih organizacija i predstavnici ambasade Ruske federacije u Srbiji koji su time odali poštu za 220 svojih sunarodnika poginulih u borbama za oslobođenje Zrenjanina od fašizma 1944. godine.Krajem prošle godine udruženje "Petrovgrad" pokrenulo je inicijativu za promenu nazova grada Zrenjanina u Petrovgrad, kako je taj grad nosio ime u periodu od 1935. do 1946. godine, nakon čega dobija današnji naziv.Na referendumu održanom 1992. godine, organizovanom povodom predloga za promenu imena grada, građanke i građani Zrenjanina, dvotrećinskom većinom izglasali da grad zadrži naziv Zrenjanin.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Spomenik Žarku Zrenjaninu prelepljen likom kralja Petra

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Maj.2018

Spomenik narodnom heroju Žarku Zrenjaninu, u centru Zrenjanina, kraj zgrade bivšeg komiteta, osvanuo je danas prelepljen plakatima sa likom kralja Petra, prenosi Beta.   Na plakatima je ispisano Petrovgrad Nikada Zrenjanin i “akcija.org”, a prelepljena je i tabla Socijalističke partije Srbije...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.