Predstavljanje vojvođanske kulture u Budimpešti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2015, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljanje vojvođanske kulture u Budimpešti

"Vojvodina recommended" jedan je od najvažnijih projekata Pokreta "Novi optimizam" iz Zrenjanina. Na ovaj način institucije i pojedinci, predstavljaju kulturne sadržaje nastale u Vojvodini. Celovečernji program "Vojvodina recommended" biće održan 26. februara, u Budimpešti, u muzičkom klubu "Fono".

Izložbe, tribine, muzika, pozorišne predstave, filmovi, časopisi, festivali, i drugi sadržaji biće deo programa kojim će bogatstvo vojvođanske kulture biti predstavljeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Budimpešti.

"Mislim da posle deset godina Novog optimizma, organizacije koja deluje na teritoriji Vojvodine, Srbije, ali i regiona, i pet godina projekta "Vojvodina recommended", imamo pravo da preporučujemo nešto iz Vojvodine. Pre pet godina smo počeli iz Budimpešte, tamo se sada ponovo vraćamo", rekao je Bransilav Grubački, menadžer pokreta Novi optimizam.

Osamdesetak ljudi krenuće iz Zrenjanina, preko Novog Sada i Subotice, ka glavnom gradu susedne Mađarske.

"Mi ćemo predstaviti, pre svega Muzičku školu, i hor Srednje muzičke škole, koji već desetak godina vrlo uspešno nastupa i u zemlji i inostranstvu, učestvuje na brojnim takmičenjima, i donosi vredne nagrade. Nama je vrlo važno da se čuje za nas i na ovaj način.

Zrenjaninska novinarka Branka Jajić, smatra da je veoma važno da ovdašnje bogato kulturno i istorijsko nasleđe, bude predstavljeno i izvan granica naše zemlje.

"Čak mislim da nije dovoljno ni u našoj zemlji promovisano sve ono što ovde u Vojvodini imamo. Ne kaže se uzalud da je to bogatstvo različitosti. Različite kulture običaji, tradicija koja traje i negde zajedno se razvija", istakla je Branka Jajić.

Inicijatori ove akcije kažu da je cilj da se načini još jedan važan korak za mađuregionalni dijalog, ovog puta koncentrišući se na odnose Vojvodine i Mađarske, kao i učvrščivanje decentralizacije kulturnih programa.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pokret "Novi optimizam" predstavlja Vojvodinu u Budimpešti

Izvor: Blic, 25.Feb.2015

Pokret "Novi optimizam" iz Zrenjanina organizuje 26. februara, u muzičkom klubu “Fono” u Budimpešti celovečernju promociju Vojvodine “Vojvodina recommended”. Na programu su pozorišne predstave, debate, izložbe i kulturne prezentacije...Osnivač "Novog optimizma" Branislav Grubački Guta...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.